Mesić: Kad završi istraga oko Podravke ja se neću rumenjeti

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić reagirao je na Polančecove optužbe koji je kazao kako je Mladinićeva tvrtka SMS uz Mesićevu pomoć došla do kredita.

Mesić je kazao u izjavi za Index kako je Mladinić već dobio kredit kada mu se obratio za pomoć. Predsjednik kaže kako je Mladinića prvo upitao zašto se ne obrati HBOR-u, a to je ovaj već učinio. Zatim ga je pitao zašto se ne obrati Podravki s kojom poslovno surađuje, Mladinić mu je kazao da je od njih već dobio kredit u iznosu od 45 milijuna kuna. Stoga smatra Mesić nije ni mogao izvršiti pritisak da se pomogne Mladiniću kad je kredit već bio riješen.

"Kad završi istraga oko Podravke ja se neću rumenjeti, a tko će se rumenjeti vidjet ćemo". - zaključio je predsjednik Mesić.

"Kredit SMS-u se nije dao bez podrške visoke politike. Ta visoka politika nisu ni Polančec ni Sanader, nego je predsjednik Mesić", počeo je svoj napad na predsjednika Damir Polančec na današnjoj konferenciji za novinare te dodao kako vlasnik SMS-a Mladinić nije nazvao Podravku, nego je člana Uprave koprivničke tvrtke Šestaka nazvao predsjednik Mesić. Nakon tog razgovora, Šestak je Polančecu rekao kako "hoće iskočiti iz kože", jer je siguran da mu novi kredit neće vratiti.

> Tema: Afera Podravka

> Polančec bio mozak preuzimanja Podravke?

> Najizgledniji Polančecov nasljednik Ivan Miloloža

> Zadnjeg dana u Vladi Damir Polančec prvi put dao izjavu "Ja znam!"

> Komentar Tomislava Klauškog: Otišli Pašalićevi ljudi, odlaze Sanaderovi, a HDZ i dalje isti

Pročitajte više