Mesić mora platiti Jošku Jorasu 2000 eura za duševne boli

ZBOG izjave da je Joško Joras "redikul kojim upravljaju drugi", bivši predsjednik Stjepan Mesić možda će čudnovatom Slovencu s graničnog prijelaza Plovanija morati platiti 2000 eura.  Ljubljansko Delo piše da se radi o nepravomoćnoj presudi suda u Kopru, a Mesić je, ako okrenemo na šalu, dobro i prošao jer je Joras tražio odštetu od 20 846 eura!

Njegov odvjetnik Danijel Starman izjavio je da je Joras bio jako pogođen Mesićevom izjavom, prigovorivši i obrazloženju suda da su u javnoj komunikaciji dopušteni "jači izrazi". Mesićeva izjava zbog koje će mu Joras možda olakšati lisnicu, datira iz kolovoza 2004., kad se "slovenski borac za južnu granicu" zaustavio promet na graničnom prijelazu Plovanija.

Bivši predsjednik je u ranijim obraćanjima sudu kazao da ga čudi što se sudski postupak vodi u Sloveniji, jer Joras živi u Hrvatskoj. Postoji mogućnost da se Mesić osobno pojavi na sudu i pojasni što je točno rekao u kolovozu 2004., jer postoji mogućnost da su ga slovenski mediji pogrešno prenijeli. Joras se u zadnje vrijeme malo primirio i ne izvodi svoje poznate perfomanse pod radnim nazivom "Tudi tukaj je Slovenija".

Pročitajte više