Mesić: Ne znam zašto bih se ispričao Jadranki Kosor, pa ona ne može stati u paštetu

PREDSJEDNIČKI kandidat i aktualni predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas kako se ne namjerava ispričati HDZ-ovoj kandidatkinji Jadranki Kosor zbog, kako ona tvrdi, seksističkih izjava o njoj.

"Ne znam zašto bi se trebao ispričati jer sam pročitao da je Jadranka Kosor, što nije bilo demantirano, ponosna da je zovu Majka Tereza i Suzana", rekao je Mesić tijekom svečanog otkrivanja reljefne biste u ožujku preminulog Mirka Brauna-Charlija ispred njegovog zagrebačkog kafića "Charli".

Naime, Kosor je u današnjem razgovoru s novinarima rekla da joj se Mesić nije ispričao zbog seksističkih izjava, da bi to ona na njegovu mjestu učinila, prozvavši ga da nije prvi put da na ponižavajući način govori o njoj.

Za svoju jučerašnju izjavu kako se, zbog stalnog pojavljivanja HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje na televiziji, radiju te plakatima, boji otvoriti paštetu da iz nje ne iskoči Jadranka Kosor, Mesić je novinarima rekao kako je mislio slikovito.

"To je slikovito, jasno je da ona (Kosor) ne može stati u paštetu", kazao je.

Ponovio je da predizbornih "jumbo" plakata s likom Jadranke Kosor ima "sigurno dvadeset puta" više nego njegovih, da se stalno pojavljuje na televiziji i radiju, te da mu je stoga čudno da je HDZ kao ukupni trošak dosadašnjeg tijeka kampanje prijavio tek oko tri milijuna kuna.

"To može koštati 20-ak milijuna kuna", ocijenio je Mesić.

Upitan misli li da će izbore dobiti u prvom krugu, odgovorio je da će o tome odlučiti građani.

"No, ako znaju računati bilo bi bolje da ne pravimo još veće troškove", dodao je.

Nakon što je otkrio bistu Charlieja, istaknutog Zagrepčanina i igrača zlatne generacije zagrebačkog "Dinama", Mesić je rekao da se često družio s Charlijem, da su se u njegovu kafiću sastajali svi koji su slobodno mislili.

"Ovo je bilo kultno zagrebačko mjesto, a sada će uz ovaj reljef Charli i dalje biti prisutan. Otkrivanjem njegova reljefa otvorit ćemo mogućnost da se uvijek sjetimo Charlieja kada se ovdje nađemo", dodao je.

Pročitajte više