Mesić: Polančec me nije izvještavao o privatizaciji Ine, ali on nije mogao sve odraditi sam

"TO SU gluposti i podmetanja", demantirao je Stjepan Mesić izjavu Damira Polančeca pred Istražnim povjerenstvom za Inu. Polančec je, osim vodstva svoje bivše stranke, s prodajom Ine MOL-u povezao i bivšeg predsjednika Mesića.

Nekadašnji potpredsjednik Vlade, za kojeg se kaznene prijave lijepe kao muhe na med, pred Povjerenstvom je izjavio da je za zbivanja u Ini znao kompletni vrh HDZ-a, uključujući Ivu Sanadera i Jadranku Kosor, ali i da je zajedno s Tomislavom Dragičevićem bio u posjetu Mesiću kojem je također podnio izvještaj.

"Pa ja sam tražio da se ugovor o privatizaciji Ine objavi još dok sam bio predsjednik", rekao je Mesić za Media Servis. Da je Polančec u vrijeme dok se bavio Inom posjećivao njegov ured, Mesić nije demantirao. No, tvrdi da je tema razgovora bila nešto sasvim drugo. "S Polančecom smo razgovarali o plinskom biznisu, s obzirom na to da je Ina plin kupovala skupo, a prodavala jeftino", kaže Mesić.

Mesić je također rekao kako je tijekom Sanaderove vladavine u više navrata s njim razgovarao o privatizaciji Ine. "Sanader me uvjeravao da se Ina ne prodaje, a kasnije mi je rekao da je sve dogovarao Polančec. Ali ne vjerujem da je Polančec mogao sve dogovoriti i odraditi sam", zaključio je Mesić.

Pročitajte više