Mesić primio izaslanstvo Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je danas u posjet izaslanstvo Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida (HSUTI), izvijestio je Ured Predsjednika Republike.

U ovoj godini, u kojoj se obilježava europska godina osoba s invaliditetom, HSUTI je pokrenuo dobrotvornu akciju "Hvala ti moj dobri anđele - vaša pomoć za našu svakodnevnicu", kojom se prikupljaju sredstva koja će olakšati život 102-ma osobama s invaliditetom.

Ta je akcija pokušaj da se Hrvatska uključi u svjetske trendove i približi zemljama s razvijenom i aktivnom socijalnom politikom, istaknulo je izaslanstvo HSUTI-a.

S tim ciljem, naglasili su, u nju su uključeni brojni medijski pokrovitelji i sponzori, te osobe iz javnog života. Također, u provedbu te plemenite akcije organizirano je niz događanja i brojne aktivnosti za prikupljanje potrebnih financijskih sredstva da osobe s invaliditetom barem donekle prestanu biti građani drugog reda.

Predsjedniku Mesiću je predstavljen i video-spot pjesme "Hvala ti moj dobri anđele".

U izaslanstvu koje je predvodila predsjednica Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida, Mirjana Dobranović, bili su članica Udruge Mirjana Gojčeta, predsjednik Udruge grada Trogira Ante Raos te glazbenik i kompozitor pjesme "Hvala ti moj dobri anđele" Nenad Ninčević.

Uz predsjednika Mesića razgovoru je nazočan bio tajnik za odnose s javnošću Siniša Jagodić, ističe se u priopćenju Ureda Predsjednika.

Pročitajte više