Mesiću uručeno priznanje za afirmaciju pozitivnih vrijednosti u regijama Balkana i Bliskog istoka

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane u kojem su bili direktori Zijad Bećirović i Bakhatyar Aljaf te član Savjeta instituta Janez Škrabec.

Tijekom razgovora vodstvo instituta je predsjedniku Mesiću predstavilo djelovanje instituta i najavilo značajnije aktivnosti u narednom periodu. Vodstvo instituta izrazilo je interes za poglede predsjednika Mesića na otvorena pitanja u regijama Balkana i Bliskog istoka kao i pojedinim globalnim pitanjima.

Na kraju razgovora vodstvo instituta uručilo je priznanje "Počasni predsjednik Savjeta Međunarodnog instituta IFIMES", kojeg je  predsjedniku Mesiću institut dodijelio 6.studenoga ove godine navodeći njegov izuzetan doprinos afirmaciji pozitivnih vrijednosti u regijama Balkana i Bliskog istoka. Predsjednik Mesić je pozvan, da održi predavanje na institutu, što je sa zadovoljstvom prihvatio.

Mesić: "Donacije kandidatima treba limitirati"

Tijekom današnjeg boravka u Karlovcu, predsjednik Mesić je rekao da u drugome krugu neće podržati kandidata koji neće imati transparentnu imovinsku karticu. "Bilo bi dobro da svi kandidati daju na uvid tko ih financira. Tko to ne učini imat će problema jer će im se javljati oni kojima će biti dužni, morat će im vratiti uslugu.", rekao je aktualni predsjednik za Jutarnji list.

Predsjednik je dodao kako su brojke s kojima se izlazi u javnost nerealne, te da se donacije kandidatima trebaju limitirati.

U osvrtu na popise birača i glasanje mrtvih, Mesić je ironično rekao da samo u Varaždinu mrtvi neće glasati jer je "groblje pod videonadzorom".

Pročitajte više