Michael Moore objavio 5 stvari koje protivnici Trumpa moraju odmah napraviti - dobio 375.000 lajkova

Foto: Facebook

PROSLAVLJENI američki redatelj Michael Moore, koji je još u listopadu ustvrdio kako će Donald Trump pobijediti na izborima - usprkos svim anketama ispitivanja javnog mnijenja - na svojem je Facebook profilu objavio poziv na akciju za sve one koji su protiv Trumpa.

> Michael Moore: Trump će pobijediti i to će biti najveći zajeb u povijesti čovječanstva

Njegovu objavu u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Ovih pet stvari treba napraviti odmah nakon pobjede Donalda Trumpa:

1. Treba zauzeti Demokratsku stranku i vratiti je nazad u ruke naroda. Očajnički su nas iznevjerili.

2. Treba dati otkaze svim komentatorima, prognostičarima, analitičarima i anketarima u medijima koji su neumorno gurali svoj narativ o tome da će Hillary pobijediti te koji su se odbili suočiti sa pravim stanjem društva. Ti isti ljudi sada pametuju o tome kako trebamo "pronaći jedinstvo" i "prevladati podjele i ujediniti se". Nastavit će izvlačiti takve gluposti iz svojih guzica u nadolazećim danima. Ne slušajte ih.

3. Svaki Demokrat u Kongresu koji se jutros nije probudio spreman na borbu, otpor i opstrukciju, na način na koji su Republikanci sputavali predsjednika Obamu svakoga dana zadnjih osam godina, mora se skloniti s puta nama koji znamo kako se treba suprotstaviti zlobi i ludilu koje uskoro počinje.

4. Svi moraju prestati govoriti kako su "zatečeni" i "šokirani". Ono što u biti mislite je to da ste cijelo vrijeme živjeli u vlastitim zabludama i da niste obraćali pozornost na sugrađane te na njihov očaj. Nakon što su GODINAMA zanemarivani od strane obje stranke, njihov bijes i njihova potreba za osvetom sustavu je narasla. U tom se trenutku pojavila TV zvijezda koja im se dopadala, s planom da uništi obje stranke i da im svima kaže: "Dajem vam otkaz!". Trumpova pobjeda nije iznenađenje. Taj čovjek nikada nije bio samo šala. Time što ga se tako tretiralo samo ga se ojačalo. 

5. Ovu rečenicu morate reći svakome koga danas vidite: "HILLARY CLINTON JE POBIJEDILA PO UKUPNOM BROJU GLASOVA!". VEĆINA naših sugrađana odabrala je Hillary Clinton. Točka. Činjenica. Ukoliko ste se probudili misleći kako živite u sjebanom društvu, to nije istina. Većina je htjela Hillary, a ne Trumpa. Jedini razlog zbog kojega je Trump na vlasti je to što imamo suludi izborni sustav iz 18. stoljeća. Dok to ne promijenimo, imat ćemo predsjednike koje nismo odabrali i koje ne želimo. Živimo u zemlji u kojoj većina građana vjeruje kako postoje klimatske promjene, u to da žene trebaju dobivati iste plaće kao i muškarci, u to da fakultetsko obrazovanje može biti oslobođeno kreditnih dugova, u to da minimalce treba podići i u to da nam treba univerzalno zdravstveno osiguranje. Ništa od toga se nije promijenilo. Živimo u zemlji u kojoj se većina slaže s "liberalnim" pozicijama. Samo nam fali liberalno vodstvo koje bi ih ostvarilo.

Probajmo sve što sam naveo ostvariti već danas", piše Moore.

Pročitajte više