Mićunović podnio ostavku na dužnost predsjednika Skupštine SCG



Kako je kazao na konferenciji za novinare, ostavku je podnio zato što je, nakon izbora nove manjinske srbijanske vlade uz podršku Socijalističke partije Srbije Slobodana Miloševića, prestala postojati "politička podloga" na kojoj bi on mogao obavljati tu dužnost, a ne zbog toga što su zadnjih dana izvršeni pritisci na njega da podnese ostavku.

Mićunović je naglasio kako - usprkos stavu Demokratske stranke Srbije da on nije ni imao pravo sazvati sjednicu savezne skupštine - sjednica zakazana za petak, 5. ožujka, neće biti konstitutivna. Na početku sutrašnje sjednice, dodao je, bit će samo konstatirana promjena u sastavu izaslanstva zastupnika iz Srbije, s obzirom na rezultate parlamentarnih izbora u Srbiji iz prosinca prošle godine.

U petak će dosadašnji zastupnici u Skupštini državne zajednice iz Srbije biti zamijenjeni novima, te će Srpska radikalna stranka ubuduće imati 30 zastupnika, Demokratska stranka Srbije 20, Demokratska stranka 13, G17 Plus 12 zastupnika, te po osam Socijalistička partija Srbije, te koalicija Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije.

Dragoljub Mićunović, inače predsjednik Demokratskog centra, ostaje zastupnikom parlamenta državne zajednice na listi Demokratske stranke. Dosadašnji sastav crnogorskog izaslanstva u parlamentu državne zajednice ostaje nepromijenjen.

Pročitajte više