Mihajlo Hrastov osuđen na osam godina zatvora za ubojstva na Koranskom mostu

VRHOVNI sud proglasio je Mihajla Hrastova krivim za ubojstvo 13 i ranjavanje dvojice zarobljenih neprijateljskih vojnika na Koranskom mostu u rujnu 1991. godine, iako su bivšem specijalcu ranije izrečene čak tri oslobađajuće presude. Hrastov je osuđen na osam godina zatvora, te mu je odmah određen pritvor.

Branitelji Mihajla Hrastova nisu još službeno dobili presudu Vrhovnog suda, ali čuli su da je njihov klijent proglašen krivim i osuđen na zatvorsku kaznu, te najavljuju žalbu koju će sastaviti nakon što dobiju uvid u obrazloženje presude. Krešimir Vilajtović, jedan od Hrastovljevih branitelja, rekao je kako je čak i tužitelj Antun Kvakan u svojoj završnoj riječi priznao da su zarobljeni vojnici napali Gorana Čerkeza, koji se borio zajedno s Hrastovom, te je iz toga sasvim jasno da nije bilo riječ o bezuvjetnoj predaji. "Tim su činom izgubili status ratnih zarobljenika", kaže Vilajtović koji kaže kako je Hrastov prema međunarodnom pravu mogao vatrenim oružjem spriječiti napad na svog suborca i spriječiti bijeg neprijateljskih vojnika.

Glasnogovornik Vrhovnog suda Dražen Tripalo zasad ne želi potvrditi, ali ni opovrgnuti, da je odbačena oslobađajuća presuda Županijskog suda u Karlovcu.

J.C.
Foto: Radio Mrežnica

Pročitajte više