Mihanović o svom doktoratu: Opraštam, ali neću zaboraviti javni linč

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

POVJERENSTVO za znanstvenu procjenu doktorske disertacije šefa splitskog HDZ-a Vice Mihanovića utvrdilo je da je njegov doktorat korektan, ali ima puno nedostataka i morat će ga značajno doraditi.

Podsjetimo, riječ je o doktorskoj disertaciji pod naslovom "Ekonomski učinci pomorskog prometa i transporta u funkciji gospodarskog razvoja" koja je izazvala buru u javnosti nakon što je Index u ožujku ove godine u velikom istraživačkom članku ustvrdio da se radi o plagijatu.

>> Povjerenstvo: Vicin doktorat pun je nedostataka. Nije kriv on, nego mentorica

Odluku je danas komentirala i bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak koja je odluku Povjerenstva nazvala prostituiranjem znanosti i navela da se Sveučilište u Osijeku i rektor skrivaju iza paragrafa i pravilnika.

Mihanović: Opraštam onima koji su sve ovo pokrenuli

Večeras se oglasio i Vice Mihanović.

"Odluku Povjerenstva osječkog sveučilišta primio sam na znanje i neću je komentirati. Onima iz politike i medija, koji su sve ovo pokrenuli, samo da bi me kompromitirali u predizborno vrijeme, poručujem da im sve opraštam, ali im neću zaboraviti javni linč kojem su me izložili, ne radi mene samoga nego prvenstveno zbog moje obitelji. Utakmica tek počinje, idemo raditi…", napisao je Mihanović na Facebooku.

Kaže da još nije dobio službenu informaciju

Mihanović  je Hini u ponedjeljak navečer rekao da još nije dobio informaciju sa Sveučilišta u Osijeku kako je utvrđeno da je njegova doktorska disertacija korektna.

Dodao je kako ne može komentirati ni medijske navode da će Ekonomski fakultet Osijek pokrenuti stegovni postupak protiv njegove mentorice, prof, dr. Ivane Barković Bojanić.

"Kad službeno dobijem obavijest osječkog sveučilišta da vidim o čemu se radi onda ću moći i komentirati," kazao je Mihanović.

Pročitajte više