Mijalić o "uhljebljenju" u HPB-u: Podmeću mi jer se spremam razotkriti mutne poslove u Pošti!

UNATOČ tome što mu je Uprava Hrvatske poštanske banke ponudila novi ugovor s nižom plaćom, Jadranko Mijalić, bivši saborski zastupnik HSLS-a, ostat će na svom radnom mjestu. Smatra kako ga se po medijima povlači zbog stranačkih izbora, ali i zato što je najavio kako će razotkriti mutne poslove u Hrvatskoj pošti.

> I HSLS ima Buljubašića: Bivši saborski zastupnik "uhljebljen" u HPB-u?

> HSLS brani svog "Buljubašića": Teške klevete će novinarka morati dokazati na sudu

"Ostajem u banci bez obzira na izmijenjeni ugovor, iako nije istina da mi je plaća bila oko 30.000 kuna, kao što navode neki mediji, nego gotovo upola manja", rekao je Mijalić Večernjem listu, čiji izvori tvrde da u HPB-u bivši saborski zastupnik prima bruto plaću od 51 tisuću kuna, što je neto između 25 i 27 tisuća kuna, ovisno o tome je li prijavljen u Zagrebu ili Vrbovcu.

"Očito je da mi se ovi napadi podvaljuju pred današnje stranačke izbore, znajući da ja podržavam Dražena Bregleca. No, važniji je razlog taj što sam za sljedeći tjedan najavio konferenciju za novinare kako bih razotkrio sve mutne poslove u Hrvatskoj pošti vezane za kriminal u javnoj nabavi. To ću potkrijepiti i čvrstim dokazima, odnosno dokumentima koje posjedujem", dodao je.

Pročitajte više