Mijo Kovčo: Zagorec mi je rekao da je Petrač naručio Sliškovo ubojstvo



"VLADIMIR ZAGOREC mi je rekao da je Hrvoje Petrač naručio ubojstvo Vjeke Sliška", kazao je u svom iskazu na Županijskom sudu u Zagrebu Mijo Kovčo, Sliškov šurjak. Ispričao je kako se s bivšim generalom našao u Beču, u čemu je posredovao Mario Perić, inspektor u PU splitsko-dalmatinskoj koji je rođak Zagorčeve supruge.

"Ubojstvo Sliška pripremano je na visokoj razini. U njemu su sudjelovali mnogi ljudi, uključujući i ljude iz policije", kazao je Kovčo, koji je već ranije svjedočio u suđenju protiv Marka Nikolića, kojeg se tereti za Sliškovo ubojstvo. Protiv Nikolića, kojem se sudi u odsustvu, su na nižim razinama već donesene dvije presude. Prvi put je osuđen na 30 godina zatvora, drugi put je oslobođen. Vrhovni sud je oba puta odbacio presude.

"Petrača i Cappiaua susreo sam na Sljemenu"

Kovčo je ustvrdio kako je jednom prilikom i osobno vidio Petrača u društvu Jamesa Cappiaua , Sliškovog atentatora koji je i sam stradao od metka. Cappiaua je ubio Ivica Bertić, nakon što je ovaj počinio atentat na Sliška. Kovčo tvrdi da je nedugo prije Sliškovog ubojstva na Sljemenu susreo Petrača i Cappiaua.

"Supruga i ja smo se penjali prema Puntijarki, a njih dvojica su nam išli u susret. Kad su prošli kraj nas okrenuo sam se za njima, ali okrenuo se i Petrač. Prepoznali smo se", tvrdi Kovčo. Cappiaua tada, kaže, nije poznavao, ali vrlo brzo je saznao o kome se radi. Sutkinja Sanja Mazalin pitala ga je zbog čega taj detalj nije do sada spomenuo. "Pritisak cijele te bande bio je ogroman, željeli su me ubiti. A i neke se stvari zaborave", kaže Kovčo.

"Željko Golub je hijena koja se pravi gospodinom"

Kao dio "klana" koji je ubio Sliška, Kovčo je osim Petrača prozvao i Nikicu Jelavića, Zorana Pripuza, Zorana Petrovića Ivicu, Miljenka Žaju Krojfa... Žestoko se u svom svjedočenju okomio na boksačkog menadžera Željka Goluba.

"Goluba osobno poznajem. To je podmukla hijena koja se pravi gospodinom. Po gradu šeta kao kauboj, a policija mu je dala dozvolu za nošenje oružja", kaže Kovčo, koji tvrdi da su Nikolić i Golub zajedno posjetili Cappiaua u Nizozemskoj i tamo dogovorili ubojstvo Vjeke Sliška. "To sam doznao od osobe bliske Golubu koja želi ostati anonimna", kaže Kovčo.

Pročitajte više