Mikšića više ne boli "krađa glasova", ali misli da su predizborne ankete naručene



PREDSJEDNIČKI kandidat Boris Mikšić pomirljiv je oko slučaja "krađe glasova", u kojemu je puno pričao nakon prvog kruga prošlih predsjedničkih izbora, ali smatra da su ankete "naručene od političkih stranaka".

"Ankete su, rekao bih, naručene od političkih stranaka. Prije pet godina su mi davali dva posto nekoliko dana prije izbora, tako da me to ne dira previše. Prava anketa bit će izbori, ja se nadam da će mi 400,000 birača biti dovoljno za ulazak u drugi krug", predvidio je Mikšić.

"Ovaj put nemamo tako jake kandidate, kao što su bili predsjednik Mesić i gospođa Kosor, tako da mislim da će mi 15 do 20 posto biti dovoljno za ulazak u drugi krug", dodao je.

O pitanju 11. izborne jedinice Mikšić je pomirljivo spomenuo kako "sami znamo da je bilo problema oko prebrojavanja glasova, zato i nisam ušao u drugi krug prije pet godina, no bez obzira na to mislim da tim ljudima treba dati pravo glasa".

Dodao je i kako u Europsku uniju ne treba ulaziti "na koljenima", ne podilaziti ju pošto poto. U Uniju nas guraju političari koji nemaju drugu viziju, a Mikšić bi kao predsjednik zagovarao raspisivanje referenduma. Sklopio bi ugovor s građanima, a 50 posto plaće davao bi u humanitarne svrhe.

Pročitajte više