Milanka Opačić za Index: Ako će SDP zbog toga biti bolji, neka me izbace iz stranke

Foto: Hina, Index

PREDSJEDNIŠTVO zagrebačkog SDP-a jučer je preporučilo stranačkoj centrali da iz stranke izbace Milanku Opačić i Miranda Mrsića. O toj preporuci koja u osnovi kaže da je dvoje saborskih zastupnika javnim istupima naštetili stranci trebalo bi raspravljati nacionalno predsjedništvo SDP-a na svom večerašnjem sastanku. A i ne mora, jer ih ta preporuka ni na koji način ne obavezuje. Štoviše, nakon sastanka predsjedništva zagrebačke organizacije SDP-a, na njihovom Glavnom odboru uopće se nije ni raspravljalo, ni glasalo, o stavu šefova  da dvoje uglednih članova treba izbaciti.

Doznala iz medija

"To je ništa. Nije odluka o izbacivanju nego nekakav nedorečeni stav zagrebačke organizacije", rekao je jedan od članova predsjedništva zagrebačkog SDP-a pojašnjavajući da prema statutu stranke predsjedništvo gradskog SDP-a nema ni mogućnost izbacivanja članova. Preporuku su ipak poslali i donijeli su je ne davši priliku Milanki Opačić i Mirandu Mrsiću da se brane.

"Doznala sam iz medija za to", rekla je Milanka Opačić za Index. Potpuno je, kaže, spremna na izbacivanje iz stranke.

"Ako netko misli da se ja nakon 27 godina u SDP-u još želim boriti za neke fotelje onda neka me izbace. I ako će SDP kada me izbace postati bolja stranka s pravim i čvrstim stavom onda će odluka o izbacivanju biti odlična", poručila je Milanka Opačić uoči sjednice predsjedništva SDP-a zakazane za 17 sati.

 

Pročitajte više