Milanović: Ana Hanžeković je najgora učenica u povijesti Klasične gimnazije

Foto: Screenshot N1

PREDSJEDNIK Zoran Milanović nakon obilaska požarišta kod Zatona nedaleko od Šibenika dao je izjavu novinarima.

Među ostalim, komentirao je priču o ocjenama njegovog sina. 

“Citiraju nekakvu anonimnu profesoricu koja je u penziji. Štite identitet nekakve lažljivice, ali identitet djeteta, to nije bitno. Mi naravno znamo tko je ta protuha, ta je slala po 14 djece u 4. razredu na popravni ispit. Toliko o profesionalizmu. Ona će komentirati kakvu je ocjenu imao moj stariji sin Jakov. Imao je 4. Ali bio je jedini koji je imao četiri, svi ostali su imali 3 ili jedan. Kakav je to profesor”, rekao je o profesorici matematike.

 

Video: N1

“A što piše u mailu? Gdje je tu pritisak? Moja žena je napisala dopis u kojem je pokazala na brojne nepravilnosti”, dodao je.

Na pitanje je li njegova supruga bila u školi nakon zaključenja ocjena, rekao je: “Nemam pojma. Što bi radila? Ravnateljica je rekla da nije bilo pritisaka, u pismu nema ničega. Ma ja se slažem, rekao sam da mi se fućka za ove koji imaju sve pet, to je pomaknuto.”

Za tekst u Jutarnjem listu u kojem se navodi da je njegova supruga Sanja Milanović utjecala na to da se sinu povise dvije ocjene, rekao je se radi o "namještenom članku Handžar Medije" iza kojeg stoji "tragična učenica Ana Hanžeković" te da su njoj u toj školi micali jedinice da ne padne razred nego da samo ide na popravni tako što je njezin otac Marijan Hanžeković "obećao tadašnjem ravnatelju Šešelju da će je prebaciti u drugu školu ako joj povise ocjene da ne padne razred". 

"Ovo je sve rezultat rada najlošije učenice u novijoj povijesti Klasične gimnazije čiji se otac (Marijan Hanžeković, op.a.) poslovnom prevarom dočepao vlasništva i sad to ona kao vodi i koristi kao poslovnu mašinu u dogovoru s Plenkovićem. Evo pogledajte, ovih dana izlazi njihova monografija Pelješki most, to je u rangu hrvatskog prijevoda Biblije. Hrvati, ono, daju otkaz da stoje u redu i kupe to, da daju stotine eura za tu glupost. Pogledajte tko su sponzori te žvrljotine. Ako nisu državna poduzeća, ne maknuo se odavde, izgorio zajedno s ovim maslinama. Što je to nego poslovni reket, o tome pišite", rekao je Milanović. 

 

Pročitajte više