Milanović o presudi Sauchi: Dabogda vama tako sudili, gospodo suci

Foto: Facebook

PREDSJEDNIK Zoran Milanović se danas osvrnuo i na slučaj Dnevnice u kojem je Vrhovni sud potvrdio prvostupanjsku presudu kojom je Tomislav Saucha, predstojnik ureda tadašnjeg premijera Milanovića, zbog lažiranja putnih naloga osuđen na tri godine, a njegova nekadašnja tajnica Sandra Zeljko na četiri i pol godine zatvora.

"Koji su dokazi da je zaista on uzeo te dnevnice? Nema ih, to tvrdim s rukom na srcu, pratio sam to cijelo vrijeme. Tiče se mene jer nije mi drago da se dokaže da je moj suradnik bio takav prizemni lopov. Dokaza nema, za ovu njegovu tajnicu itekako ima", rekao je predsjednik. 

"Dabogda vama tako sudili, gospodo suci"

Dodao je kako je jedini dokaz "nekakvo grafološko vještačenje njegovog parafa".

"I zbog tog se ide u zatvor? Dabogda vama tako sudili, gospodo suci", rekao je Milanović.

Dodao je kako je Sauchi u drugom stupnju od svih sudaca "algoritam" dodijelio baš Mrčelu i Kosa koji su se jedini "javno prepucavali" s Milanovićem oko njegova prijedloga Dobronića za njihovog šefa.

Poručio je i kako će Sauchu prvi posjetiti u zatvoru jer ga sud i sustav "nisu uvjerili da je pošteno proveden postupak".

 

O Jeleniću

Predsjednik se osvrnuo i na slučaj bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića kojeg je Državno odvjetničko vijeće (DOV) oslobodilo stegovne odgovornosti zbog članstva u masonskoj organizaciji, uz obrazloženje da se državno-odvjetničkim dužnosnicima ne može zabraniti članstvo u bilo kojoj udruzi građana.

Rekao je kako se Jelenića progoni te da ga je sadašnja glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek prijavila DOV-u i tražila njegov izgon iz službe godinu dana nakon što je došla na svoju dužnost. Ocijenio je kako joj je vjerojatno smetao kao prethodnik koji je imao svoje ljude i autoritet.

Pročitajte više

 

Pročitajte više