Milanović ovom slikom odgovorio Ustavnom sudu

"Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je Milanović.

Milanović je ranije najavio presicu za 17 sati. Moći ćete je pratiti na Indexu.

> Sve reakcije pratite ovdje

Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda. 👇

Objavljuje Zoran MilanovićPetak, 19. travnja 2024.

Podsjetimo, Ustavni sud upozorio je da predsjednik RH Zoran Milanović ne može biti mandatar ni predsjednik Vlade čak ni ako podnese ostavku. Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović je na konferenciji za medije danas izjavio i da bi u slučaju da zastupnici donesu 76 potpisa sa željom da Milanović bude mandatar Ustavni sud takvu odluku mogao poništiti.

Za tu je odluku glasalo devet ustavnih sudaca, protiv su bili suci Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec, a sutkinja Ingrid Antičević Marinović nije došla na sjednicu. Troje sudaca koji su bili protiv tog, ali i ranijeg upozorenja Ustavnog suda, najavili su izdvojena mišljenja koja će biti objavljena na internetskoj stranici suda.

Pročitajte više