Milanović usred krize otputovao na skijanje u Austriju: "Svi ćemo mi to skupo platiti, od čega se to odmara predsjednik Vlade?"

Foto: Davor Pongračić/Cropix

PREMIJER Zoran Milanović navodno se nalazi u inozemstvu, točnije na skijanju u austrijskom Obertauernu nedaleko Bad Kleinkirchheima, piše Večernji list. Obertauern je inače poznata skijaška destinacija "elite", a od Zagreba je udaljen svega četiri sata vožnje.

Iz Vlade tvrde kako premijer Milanović nije na godišnjem odmoru niti je uzeo slobodan dan. "Ne želimo komentirati premijerovo slobodno vrijeme", poručili su iz Vlade. Iako je kontaktirao njegovu glasnogovornicu Ivanu Grljak, Index zasad od nje nije dobio potvrdu ovih informacija.

Podsjetimo, Milanoviću je skijanje bilo važnije od situacije u državi i 2010. godine, u trenutku kada se Sanader pokušao vratiti na političku scenu. O tom se slučaju oglasio tek nekoliko dana nakon što je Sanader održao pressicu i to zato što je ženu i djecu "morao voziti na skijanje". U skijalištu Klippitztörl u Austriji ostao je do ponedjeljka iza 16 sati.

"Zemlja se ne trese. U ponedjeljak sam bio u Zagrebu i izvan zemlje sam proveo samo 12 sati", izjavio je tada Milanović.

Sever: Od čega se to Milanović odmara?

Predsjednik Nezavisnih sindikata Hrvatske Krešimir Sever za Index je komentirao "odmor" premijera u Austriji. Tvrdi kako vjeruje da si predsjednik Vlade, kao i ostali njezini članovi, tako nešto može priuštiti, za razliku od ostalih građana koji mjesecima skupljaju novac kako bi na tjedan dana otišli na odmor u inozemstvo.


"Sigurno je da odlazak Milanovića na skijanje sa sobom nosi i druge posljednice, on ne putuje sam, već s njim putuje i njegovo osiguranje, što ima posebnu društvenu težinu. Meni je problematična upravo ta činjenica, odnosno činjenica da mi plaćamo put ne samo premijeru, već i cijelom njegovom osiguranju. Ta njegova zadovoljstva nas dodatno koštaju", komentirao je Sever za Index.

Dodaje i kako smatra da ljudi u inozemstvo najčešće odlaze upravo kako bi se odmorili te se pita: Od čega se to točno odmara predsjednik Vlade?

"Svatko od nas nešto radi, iza svakoga od nas ostat će trag, a kakav trag ostaje iza naše Vlade? Nama je sve gore, sve teže, ništa dosad nisu naučili", zaključuje Sever.

Novosel: Prijeđene su granice dobrog ukusa

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel ostao je šokiran viješću da Milanović boravi na "odmoru" u Austriji te i dalje sumnja u istinitost takvih informacija.

"Teško mogu povjerovati da bi premijer, uoči glasovanja o proračunu i tijekom pregovora sa sindikatima povukao ovakav potez. Ako je istina što mediji pišu, onda je to vrlo neozbiljno od njega. U najmanju ruku mogu reći da je prešao granicu dobrog ukusa", kazao je za Index Novosel.

Pročitajte više