Milanović se posvađao s novinarima HRT-a: Vi ste sramota, korumpirani, gori od Yutela

Screenshot: N1

ZORAN Milanović se u Splitu posvađao s novinarima HRT-a nakon pitanja o gostovanju Zlate Đurđević u Otvorenom.

Prvo se osvrnuo na sukob s Jandrokovićem i prozivke šefa sabora. Jandroković je Milanovića nazvao klaunom.

"Ja ne znam koga hrvatska javnost doživljava klaunom, mene ili njega", kazao je Milanović govoreći o Jandrokoviću, prenosi N1.

"To koga je on kako nazvao, to je povijest političke bijede. Ja sam hrvatski predsjednik, birali su me građani, Splićanke i Splićani. Njega nisu i neće. Plenkoviću, čuvaj se, taj ti radi već o glavi. Nespretan je, ali ti može nanijeti štetu", kazao je Milanović.

"Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestane lagati. Tko laže, taj i krade", kaže o izjavama Gordana Jandrokovića da je Zlata Đurđević prekršila zakon.

"Nikakav zakon nije prekršila, vrhunski je kandidat. Kako je moguće da se od svih hrvatskih pravnika javi samo troje?" rekao je i dodao da je "ljudima jasno da je to prerogativ predsjednika RH, predlaganje".

"Jandroković je rekao, Plenković čak ne, da je Đurđević bila protiv Lex Perkovića. Ne, nije, bila je na strani HDZ-a, kritizirala je moju vladu jer ima kičmu", kaže.

"Nijedna laž se ne hvata. Morat će na kraju reći da su protiv jer je predložio Milanović. U redu", kazao je Milanović o Zlati Đurđević i HDZ-ovom protivljenju da ona bude na čelu Vrhovnog suda.

"Vidjet ćemo kako će funkcionirati savjest saborskih zastupnika. Sve ih gledam u zjenicu oka, da ih vidim", dodao je o glasanju u saboru koje predstoji.

Posvađao se s novinarima HRT-a

Onda je upitan o emisiji Otvoreno na HRT-u u kojoj je sinoć gostovala Zlata Đurđević.

"U emisiji Otvoreno urednik Yutela ju je prevario", rekao je Milanović. Dodao je da je lopovluk da je u emisiju naknadno ubačena četvrta osoba, koja nije sklona Đurđević.

Netko od novinara mu je dobacio da to nije točno.

"To je apsolutno točno", rekao je Milanović.

"Vaš kolega je običan prevarant. To je bilo tendenciozno. Ona je došla u emisiju na povjerenje. Ona je dužna znati tko dolazi u emisiju. Ona je došla u emisiju polemizirati s ostalim kandidatima, ne s četvrtom osobom", rekao je novinarki koja mu je pokušala postaviti pitanje o jučerašnjem gostovanju Zlate Đurđević u HRT-ovom Otvorenom. "Niste obvezni braniti kolegu po svaku cijenu, ja to ne radim u politici. Jandroković je moj kolega", rekao je.

Novinarka mu je rekla da se ne ponižava.

"To nije prvi put napravio. I vi i Togonal primate plaću, to je lopovsko ponašanje, lopovluk", rekao je Milanović novinarki HRT-a.

Onda je drugog novinara upitao je li s HRT-a. Novinar je rekao da je, a Milanović je rekao da želi pričati s drugim televizijama.

"Uzurpirate prostor, ajmo druge televizije. Yutel radi za HDZ. Idite na tržište, da vidimo koja će vas televizija zaposlit", rekao je Milanović novinaru HRT-a u Splitu.

"Bilo koja, imam 35 godina iskustva. Nemojte generalizirati", rekao je čovjek.

"Vi ste državna televizija, vaš politički program je sramota, gora od Sovjetskog Saveza. To kažem kao predsjednik, to misli većina ljudi", rekao je Milanović.

"Vi ste plaćenici jedne opcije, ovo je sramota. Gori ste od Yutela. Tamo su ljudi koji su vjerovali u gluposti, vi ste korumpirana televizija", rekao je Milanović.

"Nemojte biti solidarni s HRT-om, to su novinari koji jedini znaju da će dobiti plaću", rekao je Milanović drugim novinarima.

"Meni je teret na duši jer sam ukinuo Vjesnik. Jer je bio partijska novina. HDZ-a, a prije komunista. Meni partijska novina ne treba", rekao je Milanović opet govoreći o HRT-u.

Upitan je o Bobanu i požaru

Upitan o Bobanu i požaru na snimanju Omena rekao je da je to bezvezan Split.

"Dobro da Boban nije u Dubrovniku pa da spriječi snimanje Igre prijestolja", rekao je.

Na kraju je Milanović dobio pljesak nekoliko okupljenih.

Pročitajte više