Milanović se sastao s izraelskim ministrom vanjskih poslova

Foto: Ured predsjednika

PREDSJEDNIK Zoran Milanović i izraelski ministar vanjskih poslova Eli Cohen razgovarali su o bilateralnim odnosima i stanju u jugoistočnoj Europi i na Bliskom istoku, priopćio je Pantovčak.

Hrvatski predsjednik i izraelski ministar razgovarali su na Pantovčaku o bilateralnim odnosima, mogućnostima za unaprjeđenje suradnje dviju zemalja, situaciji u jugoistočnoj Europi, uključujući položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i o stanju na Bliskom istoku, navodi se u priopćenju. 

Cohen, koji se nalazi u drugom službenom posjetu, zahvalio je Hrvatskoj na konstruktivnoj suradnji i podršci u multilateralnim organizacijama, dodaje se. Šef izraelske diplomacije prenio je predsjedniku poziv izraelskog predsjednika Isaaca Herzoga da posjeti Izrael, što je Milanović prihvatio.  

Uz Cohena su bili izraelski veleposlanik u Hrvatskoj Gary Koren i njegova zamjenica Hadas Dolev, direktor Diplomatskog ureda ministra vanjskih poslova Izraela Amrani Yosef, viši savjetnici ministra Avidar Ohad i Gilady Guy, direktorica Odjela za Srednju Europu Sandra Simovich i drugi. 

S Milanovićeve strane bili su hrvatska veleposlanica u Izraelu Vesela Mrđen Korać, predsjednikov savjetnik za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, savjetnik za obranu Ivica Olujić, ravnatelj Uprave za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Petar Mihatov i Ivan Mutavdžić, tajnik Kabineta za vanjsku i europsku politiku u Uredu predsjednika. 

Pročitajte više