Milanović: Tko je Butković da me pita jesam li se čuo s Orbanom? Čujemo se stalno

HDZ-OV ministar Oleg Butković na Facebooku se opet obratio predsjedniku Zoranu Milanoviću. Milanović je ranije na Facebooku objavio fotografiju predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića u društvu Butkovića i Branka Bačića.

"Zorane, vidim da objavljuješ moje fotografije koje su javno dostupne. Za razliku od toga, nikada nećemo vidjeti tvoje fotografije s tajnih sastanaka na Braču, na kojima si bio sa svojim sankcioniranim rođakom. Ali to je sad čak manje važno. Imam za tebe dva nova pitanja, na koja očekujem da ćeš odgovoriti pred novinarima u 17:00:

1. JESI LI, ZORANE MILANOVIĆU, JUČER KONTAKTIRAO PREDSJEDNIKA VLADE NAMA SUSJEDNE DRŽAVE KAKO BI TE SPOJIO S IZABRANIM PREDSTAVNIKOM  NACIONALNE MANJINE IZ TE DRŽAVE S CILJEM DA TE PODRŽI ZA MANDATARA?

2. JE LI PROTUUSTAVNO DA SE OD PREDSJEDNIKA STRANE VLADE TRAŽI DA UTJEČE NA SASTAVLJANJE HRVATSKE VLADE?
P.S. Pazi što ćeš odgovoriti jer je ovo preozbiljno da bi se izmotavao i lagao. Srdačan pozdrav, Oleg", napisao je Butković.

Milanović je upitan o tome na presici.

"Butković je nitko da postavlja pitanja. On ljude kleveće, to će jako platiti. Ovo pitanje... Manjine se drže zajedno. Ovo je pokušaj da se zamuti... On je uhvaćen u kaznenom djelu. On i Anušić su pobjegli s proglašenja loših rezultata za HDZ. Gdje je zbrisao?" kaže. 

 

"Nikoga od zastupnika manjina nisam zvao. S nekim krugom ljudi jesam razgovarao, to je moje političko djelovanje i nikakav Ustavni sud mi to ne može zabraniti. Ovo pokazuje zašto je važno da nisam dao ostavku na mjesto predsjednika. Kladim se da bi Reiner dao mandat Plenkoviću", rekao je. 

Milanović je na potpitanje novinarke je li predsjednik vlade susjedne zemlje na kojeg je ciljao Butković - mađarski premijer Orban rekao: 

"Tko je Butković da mene pita jesam li se čuo s Orbanom? Čujem se povremeno, stalno. Butković je uhvaćen, on je za postupak", rekao je na kraju. 

Pročitajte više