Milanović Međimurcima: Iskoristite EU fondove do zadnjeg centa, neće dugo trajati

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Zoran Milanović poručio je u Općini Nedelišće, u kojoj je obilježen Dan općine, da do zadnjeg centa treba koristiti EU fondove jer oni neće dugo trajati.

Milanović je naglasio da su EU fondovi dobra stvar dok postoje, što po njegovim riječima znači da ima novca. Novac je, ocijenio je, "nešto manje posljedica jakog ekonomskog rasta i ekonomskih aktivnosti u Europskoj uniji, odakle taj novac dolazi, a u velikoj mjeri, pomalo već i zabrinjavajućoj mjeri, posljedica monetarne politike jer se štampa dosta novca".

"I kad god se tako radi, a radi se, to ne može trajati dugo. I zato, na posao i uzmite zadnji cent zadnjeg eura koji stoji na raspolaganju", poručio je Milanović.

Milanović se dotaknuo i izbora za EU parlament: Međimurci su sa 17 posto izlaznosti poslali poruku

Pohvalio je uspjehe općine što se tiče investicija i osiguranja sredstava s nacionalne i EU razine. Izvorni proračun Nedelišća težak je oko 4.5 milijuna eura, a s drugim izvorima skoro 20 milijuna. "To su već veliki novci", kazao je predsjednik. 

Milanović se dotaknuo i izbora za EU parlament, na koje je u Međimurju izašlo 17 posto birača. Kazao je da su oni time poslali poruku.

"Nekaj se događa ili se ne događa kako treba, ali to je tema za neki drugi put", zaključio je Milanović dodavši da ne želi svečanu sjednicu opterećivati teškim temama. 

Posavec: Komunalna i prometna infrastruktura idu svojim tijekom

Međimurski župan Matija Posavec naglasio je dobru suradnju s Općinom te veće projekte kao rezultat zajedničke suradnje. Naručili su, kazao je, svu projektnu dokumentaciju koja se izrađuje vezano za izgradnju nove osnovne škole u Nedelišću. Tu je i energetska obnova Područne škole u Dunjkovcu koja uskoro kreće u realizaciju.

"Komunalna i prometna infrastruktura idu svojim tijekom, još uvijek čekamo da se potpišu ugovori i počne graditi dugoočekivana obilaznica Nedelišća, odnosno brza cesta Čakovec-Varaždin", rekao je Posavec. 

Načelnik Nikola Novak istaknuo je kao najveće investicije na području Općine izgradnju vrtića vrijednog više od tri milijuna eura te skori početak gradnje novog Centra za starije osobe procijenjene vrijednosti oko 12 milijuna eura.

Tu je i skori početak gradnje obilaznice od Nedelišća do Pušćina u dužini 6.3 km i vrijednosti više od 28 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.