Milanović upravo potvrdio dolazak na debatu. Hoće li i ovu obilježiti skandal?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Večeras je na rasporedu posljednja debata pred drugi krug predsjedničkih izbora, a na rasporedu je na Novoj TV u 20:20 sati. 

Zoran Milanović je upravo potvrdio svoj dolazak, a Kolinda Grabar-Kitarović je to učinila ranije. 

Sučeljavanje će voditi Sabina Tandara Knezović i Mislav Bago.

Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović dosad su se sučelili u dvije debate, a a obilježili su ih skandali u režiji Kolindinih savjetnika. 

Na RTL-u je u ponedjeljak Kolindina savjetnica Renata Margaretić Urlić pokušala prekinuti debatu uz objašnjenje da je predsjednica umorna, dok je nakon sučeljavanja na HTV-u Kolindin savjetnik Tomislav Madžar verbalno napao Milanovića i vikao za njim da ga treba biti sram. 

>> Pitali smo Madžara zašto je podivljao: "Milanović je Kolindu nazvao priležnicom"

Incident savjetnice koja je na RTL-u upala u režiju

Vratimo se na trenutak na prvi skandal koji je na RTL-u izazvala savjetnica Margetić Urlić. RTL-ovi voditelji u prijenosu uživo kazali su da su od jednog stožera primili zahtjev da se preskoči dio debate. Konkretno, zatraženo je da se preskoči krug brzih pitanja u kojima su se tražili konkretni i kratki odgovori i da se debata skrati. Nisu željeli reći koji je stožer tražio prekid debate, nego su dvaput ponovili kako se radi o "jednom stožeru". U studiju je istog trenutka zavladala neugodna situacija. Milanović je pitao o čijem se stožeru radi, a Kolinda se zapitala koliko će debata još trajati. 

Iz Kolindinog stožera prvo su rekli da nisu tražili prekid debate, a nakon što su sljedećeg jutra s RTL-a otkrili da je prekid tražila Kolindina savjetnica, kazali su da savjetnica Margaretić Urlić nije dio kampanje, nego dio ekipe Ureda predsjednice, što je Kolindu dovelo u nove probleme jer je to otvorilo pitanje o tome kako koristi svoje predsjedničke resurse za predizbornu kampanju.

Incident savjetnika koji je na hodniku HRT-a napao Milanovića

Novi se incident, i to znatno veći, dogodio sinoć, a njega je režirao Kolindin savjetnik Tomislav Madžar. On je Milanovića presreo u HRT-ovom hodniku nakon što je po završetku debate dao izjavu novinarima. Posljednje teme o kojima je govorio bile su Kolindino članstvo u Nadzornom odboru propale firme Kontinental prijevozi i pomilovanje Leona Sulića, što je očito isprovociralo Madžara koji je počeo vikati i ponavljati "sram vas može biti". Milanović je u jednom trenu pitao tko je to. "Je li to osiguranje?" upitao je Milanović. Njegov savjetnik Jelić odgovorio mu je: "Ne, ne, to je savjetnik predsjednice."

"Sram vas može biti zbog vašeg govora", nastavio je Madžar. Milanović je u jednom trenutku stao i vratio se prema Madžaru rekavši da se tako HDZ-ovci i u saboru tuku, a ne znaju se tući, psuju i tako razgovaraju s bivšim premijerom. "Ja čovjeka uopće ne poznajem", rekao je još Milanović te ustvrdio kako je "ovo jadno". Onda je krenuo prema izlazu, a dok je izlazio, Madžar mu je vikao neka objasni zašto je bio na minimalcu te da je to njegovo gospodarstvo. Ponavljao je i "sram vas bilo". Madžar je još Milanoviću dobacio da objasni poslove svoje obitelji u posljednjih 20 godina. 

Ima li Kolinda još savjetnika za izazivanje incidenata?

Nakon sinoćnjeg incidenta sva je prilika da će i večeras sve oči biti uprte u posljednje sučeljavanje u kampanji koje na Novoj TV počinje u 20 sati i 20 minuta, a prema rasporedu bi trebalo trajati do 22 sata, no i ovo bi moglo potrajati i dulje. 

Nakon dva incidenta nameće se pitanje - ima li Kolinda još savjetnika koji mogu izazvati incident.

Pročitajte više