Milanović: Zašto da mi u Hrvatskoj zabranimo TikTok ako tako kaže Bruxelles?

Foto: Marko Juric/PIXSELL, screenshot TikTok

Predsjednik RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Budinščina, a govoreći o fondovima Europske unije, rekao je kako nas europski fondovi neće obogatiti i da ne možemo biti europski socijalni slučaj.

Čestitajući Dan općine njezinim stanovnicima, Milanović je kazao kako već 30 godina dolazi u njihov kraj i s radošću gleda promjene koje se zbivaju, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Dodao je kako je Krapinsko-zagorska županija bila jedna od prve dvije županije koja se 2013. počela izvlačiti iz duboke financijske krize.

Govoreći o fondovima Europske unije, predsjednik Milanović naglasio je kako nas europski fondovi neće obogatiti te da ne možemo biti europski socijalni slučaj, navodi se u priopćenju.

"Moramo se boriti i razmišljati tako da svojom sposobnošću, svojom pameću, idejama stvaramo novu vrijednost i novi novac. Europski fondovi tome, u pravilu, ne služe, i ideja je da ne služe jer oni koji su ih osigurali, a to su bogatije države od nas, ne žele da im Zagorje i Hrvatska budu direktna konkurencija", rekao je Milanović.

Vezano za EU, čija je Hrvatska članica, kaže kako moramo biti "svjesni što je tu dobro, a što nije."

"Ovakvi primjeri, kao što je vaš novi Gerontološki centar, su dobri. Ali, tu se novi euri neće stvarati, plaće rasti neće i novi novac dolaziti neće. Treba stalno biti svjestan što EU daje nama, a što mi njoj dajemo - jer dajemo joj dosta. Dakle, mi smo joj, na neki način, dali svoju suverenost", naglasio je Milanović.

O TikToku

"Sada slušamo predsjednicu Europske komisije koja kaže da će EU zabraniti društvenu mrežu TikTok na prostoru cijele Unije. TikTok je neki oblik komunikacije među mladima, dakle neka sloboda. Zašto bismo to zabranili na prostoru Hrvatske, Mađarske ili Poljske ako mi tako nećemo? Ne znam, možda hoćemo, možda nećemo, ali gdje se tu nas pita? Dakle, netko iz Bruxellesa kaže 'zabranit ćemo TikTok jer on je opasan'. Meni TikTok ništa ne znači, ali znači mi sloboda da se moja djeca time služe ako žele", izjavio je Milanović.

Kaže da se ne smijemo dati impresionirati i svesti na socijalni slučaj.

Uoči svečanosti, predsjednik Milanović obišao je Gerontološki centar Zajezda te je u pratnji domaćina, predsjednice Općinskog vijeća općine Budinščina Dijane Margetić, obišao i štandove na kojima su bili izloženi lokalni proizvodi.

Osim predsjednika Milanovića i predsjednice Općinskog vijeća na svečanosti su govorili načelnik općine Budinščina Radovan Hercigonja, predsjednik Gradskog vijeća Krapine Mladen Gregurović, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te izaslanik predsjednika Vlade RH i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica predsjednika RH za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Pročitajte više