Milanovićeva buduća savjetnica slala ljude da slušaju o "gejevima pervertitima"

Foto: Borna Filic/PIXSELL

MILANOVIĆEVA savjetnica za obrazovanje, nakon što on sutra službeno preuzme predsjedničku dužnost, trebala bi, kako se nagađa, postati Jadranka Žarković Pečenković. 

Ona je po zanimanju psihologinja, a tijekom Milanovićevog premijerskog mandata u prilično je tajnovitim uvjetima imenovana na funkciju ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje, kamo je došla iz zagrebačke Klasične gimnazije.

Tu je gimnaziju prethodno završio Milanovićev stariji sin Ante Jakov, a navodno je riječ i o prijateljici Milanovićeve supruge Sanje Musić Milanović. 

Vodila učitelje i profesore kod Markićkine udruge i kod generala

Imenovana za vrijeme Milanovićeve vladavine Banskim dvorima, Žarković Pečenković nije ostala upamćena po nekim velikim potezima na čelu Agencije. No jest po tome što je u lipnju 2015. godine ukinula je Oskar znanja, nagradu koja se dodjeljuje najdarovitijim učenicima. To je pravdala nedostatkom novaca kojeg je ponestalo baš za najbolje đake. Pod pritiskom javnosti, Oskar znanja je vraćen. No to je tek početak priče. Nakon dolaska na vlast HDZ-a i Mosta i ustoličenja Oreškovićeve vlade Žarković Pečenković je zadržala svoju funkciju, a upravo iz tog vremena datira njen najskandaloziji potez. Naime, ona je, dok je još bila na čelu Agencije učitelje i nastavnike slala da se usavršavaju (?!) na kontroverznoj konferenciji udruge U ime obitelji Željke Markić, kao i Hrvatskog generalskog zbora. 

Žarković Pečenković, izgledna buduća Milanovićeva savjetnica, 2016. godine, u sklopu stručnog usavršavanja, slala je učitelje i nastavnike na konferenciju "Obitelj i škola: ključ odgoja za vrijednosti" u organizaciji udruge U ime obitelji. Agencija je s blagoslovom ravnateljice, uz predsjednicu Grabar-Kitarović i Ministarstvo obrazovanja, bila jedan od pokrovitelja konferencije na kojoj su se prosvjetarima, između ostaloga, iznosili diskriminirajući stavovi o homoseksualnosti.

Učiteljima pričali da homoseksualci "pervertiraju" njihovu djecu

Jedna sudionica skupa upozorila je polaznike na opasnost da djeca s homoseksualnim sklonostima "pervertiraju" njihovu djecu. Drugi govornik je prokazao moćni "LGBT lobi", "rodnu ideologiju" i "spolni odgoj", koji od "seksualno zbunjene djece proizvode homoseksualce". Treći je kazao da je dekristijanizacija uslijedila zbog legalizacije "grijeha pobačaja, ateizma, razvoda i transseksualnosti", dok je četvrti dodao da je "osoba koja je primila vjerski odgoj bolji čovjek" od drugih. Na više panela davane su upute prosvjetarima za borbu protiv "militantnog sekularizma", "komunističkog naslijeđa" i "kršćanofobije", uz savjete kako djecu učiti patrijarhatu i zamkama spolnog odgoja u školama, pisale su Novosti koje su otkrile taj slučaj.

Sve to učiteljima se bodovalo kao dio stručnog usavršavanja, što je na oštru reakciju i javno dijeljenje packi potaknulo pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić. Žarković Pečenković tek je tada ogradila Agenciju od diskriminatornih stavova i tvrdnji iznesenih na konferenciji, poput onoga da je homoseksualnost prolazno stanje, podsjetio je Telegram

Milanovićevi slogani da svatko ljubi koga voli i da su ratovi gotovi

Jedan od slogana iz Milanovićeve predsjedničke kampanje, valja podsjetiti, bio je “Normalno, svatko ljubi koga voli".

Još jedan Milanovićev slogan iz kampanje bio je “Normalno, ratovi su gotovi”.

Surađivala s Generalskim zborom pa su generali podučavali učitelje kako predavati u Domovinskom ratu

Zgodno se ovdje još jednom vratiti na Milanovićevu buduću savjetnicu. 

Žarković Pečenković je, naime, 2017. godine surađivala i s Hrvatskim generalskim zborom. U sklopu te suradnje generali su nekoliko mjeseci učili profesore kako predavati o Domovinskom ratu, a odlasci na generalska predavanja učiteljima su se također bodovali kao stručno usavršavanje.

Pročitajte više