Milanu Nikoliću ponovno 15 godina zatvora zbog ubojstva makarskog kamatara

MILAN NIKOLIĆ ponovno je nepravomoćno osuđen na 15 godina zatvora zbog teškog ubojstva makarskog kamatara Gojka Vujčića, čije je beživotno tijelo nađeno na plaži kod Podgore 22. studenog 2005. godine.

Tužilaštvo odustalo od Srbina Filipovića

Nikolić je već potkraj 2007. godine osuđen na istovjetnu kaznu zatvora, no Vrhovni sud vratio je predmet na ponovno suđenje kako bi se precizno utvrdilo kad je Vujčić umro. Tad je zajedno s Nikolićem na 15 godina zatvora osuđen i Srbin Zlatan Filipović, no tužilaštvo je jučer odustalo od optužbe protiv njega.

Povjerovali su njegovoj bivšoj supruzi i Nikolićevoj rodici, koja je navela kako Filipović u to vrijeme uopće nije bio u Makarskoj.

Filipović je bio vrlo bitan za cijeli slučaj, jer je Nikolić tvrdio da je njemu dao pištolj kalibra 6,35 milimetara iz kojeg je ustrijeljen Vujčić. Nikolić je, pak, oružje dobio od Mate Lalića, koji se javio policiji nakon što je pročitao da je Vujčić ustrijeljen iz oružja identičnog kalibra.

Sud je povjerovao Laliću i Nikolićevoj rodici, ali ne i njegovoj supruzi, koja mu je dala alibi za kritičnu noć, sa 21. na 22. studenog. Ništa to ne znači, uvjeren je sudac Damir Romac, supruga ima interesa zaštititi okrivljenog, a Nikolić se mogao i iskrasti iz kuće kad ona zaspe.

Ubio radi sedam i pol tisuća kuna

Sud je zaključio da je Nikolić ubio radi sedam i pol tisuća kuna. Naime, prema presudi, on i nepoznati su u Vujčića ispalili tri hica, dva u glavu i jedan u prsa, uzeli mu ne manje od 15 tisuća kuna i još živog ga gurnuli s litice na plažu, s visine od deset metara. 

"Gospodine suče, žao mi je što ste tako zaključili. I prvi put ste pogriješili, dobro to znate... Ne vjerujete mojoj supruzi, a vjerujete mojoj rodici, Filipovićevoj supruzi... Nadam se da će ovo sve Vrhovni sud razmotriti...", počeo je nabrajati Nikolić, koji je ovog puta uspio suspregnuti suze. Nije plakao, samo je razočarano vrtio glavom.

Pročitajte više