Milijunska odšteta: Par u SAD-u prisiljen vratiti bebu biološkom ocu, koji ju je zatim ubio

Foto: Facebook
 
RACHEL i Heidi McFarland dobile su odštetu od 3,25 milijuna dolara nakon što je njihovu posvojenu bebu ubio biološki otac nekoliko tjedana nakon što mu je vraćena.
 
Par je posvojio bebu tinejdžerke Markeyje Atkins, Racheline suradnice. Majke su prisustvovale rođenju usvojenog sina Gabriela u Des Moinesu u prosincu 2013. godine. Nije imao ni puna četiri mjeseca kada su se njegovi biološki roditelji predomislili i zatražili da im se vrati.
 
Otac tresao bebu do smrti
 
"Isprva nismo razmišljale o posvajanju, ali pružila nam se prilika da postanemo roditelji i prihvatile smo ju. Biološka majka nije marila što smo istospolni par. Činilo se predobro da bi bilo istinito, a tako je i ispalo", izjavila je Rachel za časopis People.
 
U ožujku 2014. morale su vratiti malog Gabriela roditeljima. Pet tjedana kasnije, njegov 17-godišnji otac Drew Weehler-Smith je toliko snažno tresao bebu da je umrla. Kasnije je priznao ubojstvo te dobio zatvorsku kaznu od 50 godina.
 
Beba vraćena ocu zbog laži odvjetnika
 
Par je tužio svog odvjetnika Jasona Riepera jer im je lagao da su biološki roditelji potpisali dokument o prekidu skrbništva u procesu posvajanja, zbog čega su im morale vratiti dijete. Rachel je izjavila da nisu očekivale odštetu koju su dobile:
 
"Sretne smo što je optužen za nemar. To nam je bio cilj". Dodala je da su u međuvremenu posvojile dvije kćeri te da "nema riječi za užas koji su proživjele" s nesretnim Gabrielom. 

Pročitajte više