Milina: Drugi policajac je pucao na napadača

Foto: POOL

GLAVNI ravnatelj policije, Nikola Milina, danas je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite govorio o pucnjavi na Markovom trgu.

>>Pred vladom na Markovom trgu upucan policajac, napadač se ubio, imao je 22 godine

Podsjetimo, napadač je pucao u policajca na ulazu u zgradu vlade, a potom se dao u bijeg. Nešto kasnije je pronađeno njegovo tijelo, a policija je javila kako se ubio.

Otkrio je neke nove informacije o samoj pucnjavi, poput toga da je drugi policajac, nakon što je čuo pucnjavu, pucao na napadača.

Milina: Drugi policajac je pucao na napadača

Kaže kako je tijelo počinitelja pronađeno 24 minute nakon pucnjave.

“Odmah, na samom mjestu događaja je reagirao drugi policijski službenik koji je upotrijebio vatreno oružje prema počinitelju i počinitelj se udaljio s mjesta događaja. Kao i uvijek u ovakvim situacijama cijeli se sustav angažira, a angažirali smo i timove specijalne policije. Moram reći da je vrlo brzo, 24 minute nakon samog događaja, pronađen počinitelj, koji se za sada dovodi u vezu s ovim događajem, koji je izvršio suicid. Također moram naglasiti, s obzirom na to da je pitanje u javnom prostoru, da je u ovom slučaju policija reagirala onako kako treba. Nakon napada na policijskog službenika je reagirao i drugi službenik. Počinitelj može doći iz raznih ulica, taj prostor je javni prostor", rekao je Milina o napadu.

Očevid je u tijeku

Ponovio je kako je očevid u tijeku te da je ranjeni policajac stabilno.

"Bila je informacija da na vrijeme nismo uočili počinitelja, moram reći da ga nitko nije vidio da hoda noseći bilo kakvo oružje. Također, u tijeku je i očevid kojim rukovodi županijski Državni odvjetnik u Zagrebu uz potporu zagrebačkog centra za očevid. Prema informacijama koje imam, policijski službenik je stabilno i pod liječničkim tretmanom. Utvrđuju se sve okolnosti", zaključio je. 

Pročitajte više