Milinović: Pobijedio sam u srpskim selima. Čestitam Srbima što nisu nasjeli na laži

Screenshot: N1

Darko Milinović, predsjednik stranke LiPO i bivši Sanaderov ministar zdravstva, pobijedio je jučer u drugom krugu izbora za gradonačelnika Gospića. Milinović je osvojio 2956 glasova, dok je njegov protukandidat, Joso Vrkljan iz HDZ-a, dobio 2601 glas. 

"Gospićanke i Gospićani prepoznali su ime i prezime, našu ljubav prema ovome gradu", kazao je Milinović tijekom gostovanja na N1 televiziji. 

"Ono što me razočaralo, išli su po srpskim selima i govorili - ako Milinović pobijedi, a on mrzi Srbe, manjine neće imati svoje mjesto u ovom gradu. Naravno da to nije istina, to je gnjusna laž. Pobijedio sam uvjerljivo u svim srpskim selima, zahvaljujem građanima srpske nacionalnosti što nisu nasjeli na takve gnjusne laži", naveo je. 

Održani prijevremeni izbori

Potvrdio je kako ga je nazvao predsjednik Zoran Milanović i čestitao mu na pobjedi. Dodao je kako se nije čuo s premijerom Andrejem Plenkovićem. "Očekujem i njegovu čestitku", poručio je. 

Inače, u Gospiću su bili raspisani prijevremeni izbori jer je izvršna vlast dosadašnjeg gradonačelnika Karla Starčevića iz HSP-a povukla prijedlog proračuna za 2024., a nije predložila novi.

U prvom krugu izbora, održanom 9. lipnja, ni jedan od trojice kandidata - treći je bio nezavisni Danijel Tušak - nije dobio više od 50 posto glasova izašlih birača.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.