Milinović opet u aferi: Smijenio vijeće koje je smijenilo ravnatelja osuđenog za mobbing

RAVNATELJA dubrovačkog Centra za rehabilitaciju Josipovac Tomislava Anđelkovića Upravno je vijeće smijenilo prije 14 dana nakon što je desetljeće zlostavljanja zaposlenika te ustanove dokazano i pravomoćnom sudskom presudom, no potpredsjednik Vlade i resorni ministar Darko Milinović prije nekoliko dana raspustio je Upravno vijeće i imenovao novo.

Manevar za spas brata uglednog HDZ-ovca?

Naime, kako piše Večernji list ,u Josipovcu su uvjereni kako je manevar s novim Upravnim vijećem napravljen kako bi se poništila odluka o raskidu Anđelkovićeva ugovora kako bi se mogao vratiti na radno mjesto.

Tako se podsjeća da je brat smijenjenog ravnatelja Anđelkovića Đuro načelnik općine Davor i član HDZ-a, a smijenjeni T. Anđelković prije deset dana viđen je u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, što je potvrdilo nekoliko službenika sa Ksavera.

Kako navodi Večernji list, u pravomoćnoj presudi za uznemiravanje i šikaniranje, Anđelković je jednu zaposlenicu nazivao divljom, bezobraznom i neodgojenom, a njezin je govor nazivao lajanje, a isto tako i ostali djelatnici dosad su se žalili na ravnatelja Anđelkovića.

Nestali automobil, mobitel i ključevi prostorija

Od razrješenja Anđelkovića u Centru nedostaju službeni automobil, mobitel, ali i ključevi svih prostorija u Centru, doznaje Večernji list, kao i informaciju da bi protiv Anđelkovića uskoro mogla biti podnesena i kaznena prijava zbog sumnje da je proračun oštetio za 30.000 kuna jer je pet godina, protupravno, sam sebi isplaćivao dodatak na uvjete rada, što je utvrdila inspekcija.

Pročitajte više