Milinović pobijedio HDZ-ovca u Gospiću i postao gradonačelnik

Screenshot: RTL

Predsjednik stranke LiPO Darko Milinović novi je gradonačelnik Gospića s više od 51 posto osvojenih glasova u drugom krugu na prijevremenim izborima na kojima mu je protukandidat bio Joso Vrkljan (HDZ).

Milinoviću, koji je u svojoj političkoj karijeri bio HDZ-ov ministar zdravstva i župan, gradonačelnički mandat trajat će do redovnih lokalnih izbora u svibnju iduće godine.

Glasanju je pristupilo 55.37 posto birača od oko 10.300 Gospićana s pravom glasa.

"Prezadovoljan sam ovom pobjedom. Ovo je povratak, ne moj u politiku, ovo je povratak Gospića u politiku Hrvatske i poruka onima koji se služe lažima. Ne možete, u lažima su kratke noge i ovo je danas veličanstvena pobjeda. Ja ne znam kome bih se prije zahvalio, ali moram se zahvaliti Gospićankama i Gospićanima. Ovo je Gospić", rekao je Milinović za RTL.

"Kad se sjetim onog cirkusa s drogama..."

Na konstataciju novinarke da i on i njegov protukandidat dolaze iz istog miljea, pa ga je pitala što je presudilo, Milinović je rekao: "Mi dolazimo iz sličnog političkog miljea, ali ljudskog totalno različitog."

"Kada se sjetim onog cirkusa s drogama, da se moramo testirati na droge, pa se sjetim jučer cirkusa u srpskim naseljima da ja i moj zamjenik mrzimo nacionalne manjine. Takve laži morale su uroditi ovakvim pobjedničkim rezultatom", rekao je Milinović.

Na pitanje je li siguran da će uspjeti donijeti proračun s obzirom na to da nitko u gradskom vijeću nema većinu, Milinović je rekao: "Pitali su me s jedne televizije kome će trebati Normabel, aludirajući na onaj Normabel. Sad neka odu tamo kod Ernesta Petryja, pa neka pije Normabel, a Vijeće će imati pobjednik."

"Moji su partneri Gospićanke i Gospićanke, a uvjeren sam da u Gradskom vijeću sjede ljudi koji vole ovaj Gospić i proračun najavljujem u idućih dvadesetak do mjesec dana", zaključio je.

Zašto su bili raspisani prijevremeni izbori?

Prijevremeni izbori raspisani su jer je izvršna vlast dosadašnjeg gradonačelnika Karla Starčevića iz Hrvatske stranke prava povukla prijedlog proračuna za 2024., a nije predložila novi.

Do izbora novog gradonačelnika gradske poslove vodi vladin povjerenik Josip Brozičević. U prvom krugu izbora, održanom 9. lipnja, niti jedan od trojice kandidata - treći je bio nezavisni Danijel Tušak, nije dobio više od 50 posto glasova izašlih birača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.