Milinović za Index kaže da nije primijetio veliko "U": O ustaštvu je moj stav bistar kao lička voda

Foto: Facebook

"NISAM u mogućnosti vidjeti svaki detalj ili natpis na majici i način na koji je nešto napisano, ali ono što želim reći je da su ustaštvo i nacionalizam bilo koje vrste najveće zlo koje se može dogoditi ikome", istaknuo je Darko Milinović, saborski zastupnik i čelnik županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije, ujedno i kandidat te stranke za župana.

>Da je HDZ normalna stranka, Milinović bi zbog ove fotografije bio u velikim problemima

Naime, Milinović se tijekom stranačkog skupa u Lovincu fotografirao s čovjekom koji je uz maskirnu jaknu Hrvatske vojske nosio crnu majicu s velikim "U" te hrvatskim grbom s prvom bijelim poljem. Majicu je nosio Mihovil Kurs, koji već godinama otvoreno propagira ustaški pokret, a na stranačkom skupu pojavio se u majici na kojoj piše "Lika U srcu", no jasna je aluzija na grb propalog fašističkog režima iz Drugog svjetskog rata.

Lička voda

U razgovoru za Index Milinović ističe da se u posljednjih tjedan dana kampanje fotografirao s tisućama ljudi te da ne gleda na svaki detalj.

"O ustaštvu sam bistar kao lička voda", ističe Milinović, dodajući da poziva sve mlade da ponosno promoviraju svoje hrvatstvo, ali i da budu za različitosti.

"Samo spojem to dvoje dobivamo Hrvatsku za koju smo se borili", kaže Milinović, dodajući da ne poznaje čovjeka s kojim se fotografirao te da mu nisu poznati njegovi stavovi.

"Nismo povezani na Facebooku niti posjećujem njegove postove. Pozvao bih i ostale da to ne čine", kaže Milinović na kraju.

HDZ bez reakcije

Čini se da zbog fotografija sa stranačkog skupa Milinović neće imati pretjerano velikih problema. Naime, šef stranke Andrej Plenković tvrdi kako je to sve bio nesporazum.

"Ograđujem se od toga, a mislim da se od toga ogradio i Milinović. Mislim da je rekao da on to nije ni primijetio", rekao je danas Plenković. 
 

Pročitajte više