Milorad Pupovac pozdravio odlazak Josipovića u Beograd: Posjet koji će otopliti odnose

POTPREDSJEDNIK SDSS-a Milorad Pupovac u beogradskim je medijima pozdravio posjet hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Srbiji, izjavivši da će taj potez "otopliti odnose dvije zemlje, ali i odnose njezinih građana".

Pupovac je, gostujući danas u vijestima nezavisne TV postaje B92, izjavio da predsjednici Ivo Josipović i Boris Tadić otvaraju nove odnose između dvije države kojima treba dati podršku. Komentirajući potom Josipovićevu najavu da će se uskoro rješavati problemi iz prošlosti, Pupovac je upozorio kako bi što je prije moguće trebalo riješti problem reguliranja stanarskog prava izbjeglih Srba.

"U idućem razdoblju treba otvoriti novi rok za one koji žele ući u program stambenog zbrinjavanja, što je neka vrsta zamjene za prijašnje stanarsko pravo", objasnio je Pupovac i dodao da će povratnici koji ne budu mogli ostvariti povrat starog stanarskog prava dobiti nove stanove koje će kasnije moći otkupiti. Rekao je i da hrvatska vlada i predstavnici srpske zajednice već vode pregovore o otkupnoj cijeni tih stanova. "Mi inzistiramo da ta cijena stambenog kvadrata bude približna onoj cijeni koja je bila aktualna od 1992. do 1996. godine", objasnio je Pupovac. 

Pročitajte više