Milošević potvrdio da je Zdravko Marić kandidat za premijera

Foto: FAH

DOMAGOJ MILOŠEVIĆ, glavni tajnik HDZ-a u izjavi za medije potvrdio je da je ministar financija Zdravko Marić jedan od HDZ-ovih kandidata za mandatara nove vlade.

"Kolega Marić ima odličnu reputaciju, on je sigurno jedan od onih o kojima se razgovaralo. Ovaj put će HDZ odlučiti o tome tko će biti mandatar", rekao je Milošević.

Todorićev čovjek?

Podsjetimo Marić se već od jučer spominje kao naizgledniji kandidat za novog premijera. Iako je u vladu Tihomira Oreškovića ušao kao HDZ-ov čovjek Marić je nestranački ministar, tehnokrat poput Oreškovića. Zdravko Marić je ekonomist koji je godinama radio u ministarstvu financija, a dok je ministar financija bio Ivan Šuker, bio jed državni tajnik. Potom je otišao u Agrokor gdje je postao izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala.

Zbog toga ga mnogi smatraju čovjekom vlasnika koncerna Agrokor Ivice Todorića, a politički analitičar Žarko Puhovski danas je za Index rekao da bi postavljanje Marića za premijera značilo diktaturu krupnog kapitala u Hrvatskoj. U imovinskoj kartici prijavio je da je vlasnik Rolex sata vrijednog oko 50 tisuća kuna.

Pročitajte više