Milutinović se još lani sastajao s britanskim odvjetnikom

GLAVNI pravni zastupnik obrane bivšeg srbijanskog predsjednika Milana Milutinovića, koji je u ponedjeljak dobrovoljno otputovao u Den Haag i predao se Haaškom sudu, bit će britanski odvjetnik John Livingstone, koji je, kako je izjavio za Radio B92, obranu preuzeo na poziv samog Milutinovića.

´Preuzeo sam slučaj, jer sam bio zainteresiran za njegovu poziciju. Vidio sam se s Milutinovićem, najprije prošlog ljeta, pa ponovo i prošlog tjedna, nekoliko puta. Bit će to težak slučaj, koji nosi veliku odgovornost. Ja ću pratiti instrukcije moga klijenta. Ovaj slučaj je drukčije kategorije u odnosu na one u kojima sam dosad sudjelovao, ali sigurno je da važe isti principi i da ću pratiti Milutinovićeva´, rekao je Livingstone.

On je u den Haagu u žalbenom postupku zastupao bosanskog Srbina Duška Tadića, te bio branitelj, pred Haaškim sudom oslobođenog, bosanskog Hrvata Vladana Kupreškića.

Liječnici Haaškog suda u utorak će obaviti medicinski pregled bivšeg predsjednika Srbije Milana Milutinovića da ustanove njegovo zdravstveno stanje, za koje vlasti u Beogradu tvrde da je vrlo loše.

Milutinovićevi odvjetnici sastat će se, doznaje neslužbeno agencija Fonet, s haaškim tužiteljima u utorak, dok bi, kako javlja Radio B92, Milutinović mogao u idući ponedjeljak prvi puta stati pred sudsko vijeće.

Pročitajte više