Mimica: Odustao sam od dužnosti glavnog direktora HUP-a

NEVEN MIMICA, saborski zastupnik s liste SDP-a koji je nedavno postao i član te stranke, danas je izvijestio da je odustao od dužnosti glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), koju je sutra trebao početi obavljati, kako bi, kaže, izbjegao nepovjerenje u njegovu profesionalnost.

"Uvjeren sam da ću na taj način izbjeći neutemeljeno, ali ipak moguće nepovjerenje poslodavaca u moju profesionalnost i da ću tako zaštititi vlastiti integritet i pravo na politički stav, uz istovremenu zaštitu integriteta i interesa HUP-a", izjavio je Mimica na konferenciji za novinare u Saboru.

Na taj se čin, kaže, odlučio sagledavši reakcije medija te dijela poslodavaca na njegovo nedavno pristupanje SDP-u, kao i njihovu zabrinutost da bi to, u kombinaciji s njegovim statusom oporbenog zastupnika, moglo negativno utjecati na djelovanje u HUP-u.

"Ostaje mi za nadati se da će ovaj moj čin pomoći konsolidaciji i radu HUP-a te da će olakšati komunikaciju i dijalog HUP-a s HDZ-ovom Vladom", dodao je Mimica, istaknuvši da je odluku o odustajanju od dužnosti u HUP-u donio sam, da to nitko od njega nije tražio.

Odbacio je medijska nagađanja da je u SDP-u dogovoreno kako će on (Mimica) biti kandidat te stranke za zagrebačkog gradonačelnika.

"Ne bi bio ni loš kandidat ni loš gradonačelnik, ali to nije moj interes niti perspektiva. Da je to zbilja stvarna kombinacija bio bi s time od početka upoznat", dodao je.

Na novinarski upit hoće li se kandidirati ako ga to zamole u SDP-u odgovorio je da ne bi tako daleko špekulirao jer je u stranku ušao tek prije desetak dana.

Ponovio je kako je njegov pristup SDP-u logičan nastavak veze sa strankom, izraz njegova osobnog uvjerenja i političkog stava, te da nema nikakve karijerističke namjere jer bi, da je tako, u SDP ušao kada je bio na vlasti.

Upitan zna li je li u posljednje vrijeme, uz njega i Dorina Manzina, predsjednika udruge Iskorak koja se bori za prava homoseksualaca, u SDP ušla još neka javnosti poznata osoba odgovorio je da po njegovi saznanjima nije.

Pročitajte više