Mimica u petak u Beogradu o pripremama RH za pregovore s EU

MINISTAR za europske integracije Neven Mimica u petak i subotu sudjelovat će u Beogradu na konferenciji ´Srbija i Crna Gora na putu k Europskoj Uniji dvije godine kasnije´, priopćeno je u četvrtak iz hrvatskog ministarstva europskih integracija (MEI).

Svrha je konferencije, čiju organizaciju potpisuju Europski pokret Srbije, Institut ekonomskih znanosti i Zaklada Friedrich Ebert, obaviti pregled odnosa između EU s jedne te Srbije i Crne Gore s druge strane i dati smjernice budućeg razvoja njihovih odnosa, dodaje se u pripoćenju.

Hrvatski ministar govorit će u dijelu posvećenom Procesu stabilizacije i pridruživanja te pripremama za pregovore s Europskom unijom (EU), piše u priopćenju.

U stanci skupa, kako je najavljeno, očekuje se bilateralni sastanak ministra Mimice s potredsjednikom jugoslavenske valde Miroljubom Labusom.

Labus će biti jedan od govornika na beogradskom skupu kojemu će se, među ostalima, obratiti i glavni tajnik Međunarodnog Europskog pokreta Heinrich Kroener te potpredsjednik vlade Srbije Žarko Korać.

Program konferencije dostupan na adresi: http://www.emins.org, dodaje se u pripoćenju.

Pročitajte više