Minhenska zračna luka nastavila letove, željeznički promet još poremećen zbog snijega

Minhenska zračna luka nastavila je letove u 6 sati ujutro nakon što je bila zatvorena zbog obilnih snježnih oborina, objavila je operativna kompanija na svojoj internetskoj stranici. Međutim, još će biti ograničenja u zračnom prometu, rekla je tvrtka. Savjetovano je da putnici provjere status svojih letova prije puta. Letovi su privremeno bili obustavljeni u subotu zbog jakog snijega u južnoj njemačkoj pokrajini Bavarskoj.

Obilne snježne oborine paralizirale su pogotovo velike dijelove južne Njemačke, uključujući željeznički promet. Glasnogovornica njemačkog željezničkog operatera Deutsche Bahn upozorila je da se očekuju velika ograničenja u željezničkom prometu u južnoj Njemačkoj do ponedjeljka. Promet na glavnom željezničkom kolodvoru u Münchenu u nedjelju ujutro i dalje je u zastoju, za koji se očekuje da će trajati najmanje do 10 sati ujutro.

Promet se tijekom noći normalizirao na cestama u južnoj Bavarskoj. Vlasti su izvijestile samo o manjim nesrećama. "Nekoliko je stabala ipak palo, ali bilo je samo nesreća s branicima", rekao je u nedjelju ujutro glasnogovornik policijskog sjedišta Gornje Bavarske - jug.

Zimsko vrijeme nije pogodilo samo Bavarsku. Problema povezanih s vremenom bilo je i na cestama u nekim područjima u sjevernoj Njemačkoj. Za velike dijelove Bavarske u nedjelju se ne predviđa novi snijeg, ali u istočnim niskim planinskim lancima i u Alpama očekuje se nekoliko centimetara novog snijega. Južno od Dunava temperature bi se ponegdje mogle spustiti na minus 10 do minus 15 stupnjeva.

Pročitajte više