Ministar BiH koji je optužio Hrvatsku za špijunski skandal operira oči u Zagrebu

Screenshot: N1, RTRS

MINISTAR sigurnosti BiH Dragan Mektić nalazi se u Zagrebu. Došao je privatno, službenim automobilom i s osiguranjem.

Mektić je, rekao je pred kamerama N1 televizije koje su ga uhvatile, u Zagreb stigao na operaciju očiju u jednu privatnu polikliniku.

Za pitanja nije bio pretjerano raspoložen, rekao je kako ima "kiruršku intervenciju za oku".

"Ne bih sada o tome", rekao je na pitanja o svojim izjavama koje su uzburkale odnose dviju država posljednjih dana.

"Ja se sa šefom OSA-e sastajem jednom, dva puta tjedno", rekao je na pitanje o fotografiji koju je objavila Radiotelevizija Republike Srpske, a na kojoj se nalaze on, šef Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić i novinar koji je plasirao priču.

Ništa mu nije čudno

Ništa mu nije čudno u vezi s tom fotografijom.

"Nije čudno, što će biti čudno? Ne znam što bi bilo čudno. Poznajem ga 20 godina. Kritizirao je i mene", rekao je Mektić na pitanje o novinaru.

Na pitanje o tome je li dostavio dokaze svojih tvrdnji Tužiteljstvu BiH Mektić je rekao "idem, idem" i ušao u polikliniku bez odgovora na pitanje.

Mektić je ustvrdio kako su "hrvatski obavještajci" bili uključeni u tajnu operaciju čiji je cilj bio pokazati da u BiH djeluju naoružane skupine radikalnih islamista selefija odnosno kako su opravdane ranije izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o tisućama islamističkih ekstremista u BiH koji su prijetnja sigurnosti cijele regije.

Izravno optužio hrvatskog konzula u Tuzli

Mektić je kao osobe izravno umiješane u navodne aktivnosti prozvao generalnog konzula Hrvatske u Tuzli Ivana Bandića te novinara Radiotelevizije Republike Srpske Matu Đakovića koji slovi kao osoba bliska predsjedatelju Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

"Unazad nekoliko godina smo zadokumentirali, odnosno došli do saznanja da hrvatska služba radi na vrbovanju naših državljana. Tu je u BiH angažiran hrvatski konzul u Tuzli Ivan Bandić te još određeni broj osoba koje su pokušale iskombinirati jednu obavještajnu operaciju vezano za naoružavanje selefija ovdje", izjavio je Mektić kako ga navodi sarajevski portal Faktor.

Pročitajte više