Ministar Hebrang tražit će smjenu Mladena Kovačića iz Upravnog vijeća HZZO-a

MINISTAR zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang potvrdio je da će iz Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) smijeniti Mladena Kovačića, čija je ponuda nagrađivanja pokrenula cijelu aferu o navodnoj korumpiranosti novinara, objavio je "Jutarnji list" u subotnjem broju.

"Novinarsko društvo potvrdilo je da su se sklapali ugovori s novinarima, a to je priznao i novinar (Željko) Krušelj. Dakle, takva praksa je postojala, ali ipak ću zatražiti Kovačićevu smjenu zato što mi ne želimo nastaviti takvu praksu", izjavio je Hebrang za "Jutarnji".

Vijeće časti Hrvatskog novinarskog društva u vezi s tim će od ministra Hebranga zatražiti da im se na uvid daju ugovori koje je to ministarstvo navodno sklopilo s novinarima.

Predsjednica saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i mjedije Željka Antunović također je od Hebranga zatražila da joj se dostave svi ugovori koji su Ministarstvo i HZZO sklopili s bilo kojim novinarom. Također je najavila da će sazvati hitnu sjednicu Odbora na koju će biti pozvan i Hebrang.

Pročitajte više