Ministar Horvat o Kolindinoj izjavi o plaći od 8000 eura: To je potpuna istina

Foto: N1

POTPREDSJEDNIK HDZ-a Darko Horvat za N1 je objasnio o kakvom se dogovoru Hrvatske s Izraelom radi te na koga se odnosi predsjedničina izjava o plaći od osam tisuća eura.

Horvat je rekao kako su oni u kampanji protekle tri i pol godine, a da su rezultat toga pozitivne gospodarske brojke o kojima, kaže, može govoriti 'do kasno u noć'.

"Jednog dana poželjet ću takav posao, da se takvi poslovi postanu događati i budu stvarnost. Neznalicama i onima koji pojma nemaju što se u Hrvatskoj događa takva izjava može djelovati čudno, ali ne i nama koji smo bili na tom sastanku, koji smo svjesni da je došlo do jednog interesantnog memoranduma o razumijevanju između hrvatskih i izraelskih institucija - spram procesa digitalizacije koji uvodimo, treba i štititi te softverske sustave - tome nas uče Izraelci. Ta radna mjesta sada imaju plaće od pet do osam tisuća eura. Ono što je predsjednica rekla je sušta istina.

"Potpisan je memorandum"

Do dogovora je došlo u službenoj posjeti predsjednice tadašnjem premijeru i predsjedniku Izraela. Na tim se razgovorima dogovorila konkretna suradnja, a nakon posjeta potpisan je memorandum o razumijevanju. Ti su procesi počeli i u ovoj se godini to već događa.

Dogovorena je međunarodna suradnja i školovanje hrvatskih stručnjaka u agenciji koja se bavi zaštitom informacijskih sustava na području Izraela.

Ovakvih izjava i ja imam jako puno, to nisu pucnjevi u prazno. Sve brojke su u pozitivi, iduće godine bit će još bolje", rekao je Darko Horvat.

Pročitajte više