AFERA BRAT BRATU Mostovac opleo po HDZ-u zbog uhljebljivanja Marićeva brata u HŽ

Foto: Hina

SVETIMIR Marić, brat aktualnog ministra državne imovine, Gorana Marića, imenovan je za člana uprave u tvrtki Tehnički servisi željezničkih vozila.

Tu je činjenicu jutros prokomentirao HDZ-ov ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković.

"Gospodin Marić je imenovan u tvrtku kćer Putničkoga prijevoza. Odluku je donijela uprava Putničkog prijevoza, takve odluke ja ne donosim. Ako je čovjek stručan i kvalificiran, ako je sve po zakonu, ne vidim tu problema", rekao je Butković.

"Uvijek je netko nekome brat, ali ako je netko utjecao na to, koliko ja znam nije, ja nisam, a i Marić je dao izjavu da nije o tome imao pojma i ja mu vjerujem. Znači, ako nitko nije utjecao, ako je to zaista odluka Uprave HŽ Putničkog prijevoza da je čovjek stručan i kvalificiran, onda tu po meni ne bi trebalo biti problema, a Povjerenstvo za sukob interesa će vjerojatno o tome raspravljati i donijeti nekakvo svoje mišljenje", rekao je Butković.

Nešto kasnije, medijima se obratio Nikola Grmoja iz Mosta.

"Smatramo da je to jedna loša poruka, ne znam tko je odgovoran, kažu da je to Uprava HŽ-a, je li to ministar Butković, ali definitivno je trebalo paziti na to da je u srodstvu s ministrom u Vladi Republike Hrvatske i da se time šalje jedna loša poruka.

Mi smo imali situaciju u kojoj smo išli mijenjati stvari u Hrvatskim vodama i kad smo shvatili da se šalje loša poruka zbog promjene Statuta i kumstva s gospodinom Petrovom, mi smo tu odluku povukli", rekao je Grmoja.

"Ne znam, očekujem da vide tko je napravio ako se dogodio bilo kakav propust i može li se ta stvar promijeniti i je li, u biti, uputno i dobro da se na nekakvu poziciju gdje Vlada odlučuje imenuje brat jednog od ministara Vlade Republike Hrvatske", kazao je Grmoja, prenosi N1.

Pročitajte više