Ministar Vujić uputio je brzojav sućuti obitelji preminule kiparice Milene Lah

U POVODU smrti kiparice Milene Lah ministar kulture Antun Vujić uputio je brzojav sućuti njezinoj obitelji i Hrvatskom društvu likovnih umjetnika istaknuvši da je Milena Lah jedna od umjetnica "koje obilježavaju proteklo stoljeće u fenomenu doprinosa žena povijesti hrvatske umjetnosti".

U djelima Milene Lah sadržani su najvredniji izričaji povijesti hrvatskog modernog i suvremenog kiparstva, kaže Vujić te dodaje da je Lah svojom osobnošću, načinom razmišljanja i aktivnim odnosom prema problematici u likovnoj umjetnosti sudjelovala u formiranju likovne svijesti naše sredine.

Djela i skulpture Milene Lah od kamena, metala i stakla i danas su izloženi u brojnim muzejima i galerijama u Hrvatskoj i svijetu.

"Milena Lah je uz to svojom izrazitom ličnošću, umjetničkim senzibilitetom, kiparskim djelom - od prvih opusa Galeb, Ikar, Vrijeme našeg pamćenja, Kozmički miljokazi, sve do Vrata za treće tisućljeće - stvarajući i izlažući svoja djela preko pedeset godina, snagom svoje vizije potvrđivala i svoju vlastitost", kaže se u brzojavu sućuti ministra Vujića.

Pročitajte više