ministar vukelić razgovarao s hus-om o problemima željezara

Hrvatska udruga sindikata (HUS) priopćila je danas da je ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić obećao sindikalcima aktivnu politiku u rješavanju problema u željezarama i metalskoj industriji, a prije svega na donošenju odluka o izdavanju jamstava za nabavu sirovina šibenskom TLMu, te reguliranju uvoza i izvoza željeza.

Predstavnici HUS-a održali su sastanak s ministrom Vukelićem i tajnikom toga ministarstva Vladimirom Vrankovićem o poteškoćama u poslovanju s kojima se suočavaju TLM-Šibenik, Željezara Split i Mechel Željezara Sisak.

Sindikalci su upoznali Vukelića s problemima osiguranja sirovine za rad TLM-a, za što je neophodno državno jamstvo, osiguranja sirovine za željezare (staro željezo) te zaštite domaćih proizvođača od nelojalne uvozne konkurencije. Ministar je obećao HUS-ovcima ograničenje izvoza starog željeza i reguliranje uvoza cijevi i betonskog željeza koje proizvode domaće željezare.

U razgovoru se ispostavilo da je dio problema u poslovanju TLM-a, splitske Željezare, kao i niza drugih poduzeća u državnom vlasništvu, vezan uz nekvalitetan nadzor poslovanja, a Vukelić je najavio promjene u nadzornim odborima državnih poduzeća radi kvalitetnije kontrole rada uprava.

(Hina) xmvr ymd

Pročitajte više