Ministar zdravstva potvrdio izbor Duvnjaka za ravnatelja KB "Sestara milosrdnica"

Ministar zdravstva Andro Vlahušić potvrdio je danas Hini da je dao suglasnost za izbor dr. Marka Duvnjaka na mjesto ravnatelja Kliničke bolnice "Sestara milosrdnica" u Zagrebu. L

Internist-gastroenterolog dr. Duvnjak je višegodišnji predstojnik Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju, te zamjenik predstojnika Klinike za unutarnje bolesti KB "Sestara milosrdnica".

Izbor ravnatelja Vinogradske bolnice izazvao je zanimanje javnosti jer je dosadašnji ravnatelj dr. Zvonko Kusić povukao svoju kandidaturu tvrdeći da su nakon raspisivanja natječaja pravljeni neprimjereni pritisci na članove Upravnog vijeća bolnice.

Kusić je kao razloge povlačenja kandidature naveo i smjenu, te imenovanje tri nova člana Upravnog vijeća zadnjeg dana natječajog roka kako bi se, kako tvrdi, spriječio njegov reizbor jer je član HDZ-a.

Vlada je naime posljednjeg dana natječaja imenovala u Vijeće bolnice tri nova člana, a istog dana molbu za kandidaturu podnio je dr. Marko Duvnjak.

Upravno vijeće bolnice izabralo je novog ravnatelja 25. srpnja bez potpore troje članova Upravnog vijeća iz bolnice, koji su napustili sjednicu, zatraživši raspisivanje novog natječaja jer Duvnjak nije za svoj program dobio potporu 40 članova Stručnog i Znanstvenog vijeća bolnica.

Dr. Duvnjak dužnost ravnatelja bolnice "Sestre milosrdnice" trebao bi preuzeti krajem rujna.

(Hina) mp az

Pročitajte više