Ministar zgrožen porukom "Milinovića treba ubiti", SDP viče "To građani misle, ne mi"

MINISTAR zdravstva, Darko Milinović, priopćio je kako je "zgrožen činjenicom da Zoran Milanović i vrh SDP-a nisu oštro osudili postupke svoje mladeži i ogradili se od njih", a radi se o postupku na štandu Foruma mladih SDP-a u Slatini na kojemu je osvanula poruka "Ministra Milinovića treba ubiti".

"To je bio način rješavanja kojim se služila partija koje ste vi nasljednici. Ali u današnje vrijeme ne mogu vjerovati da je vaš poziv na likvidaciju način političkog djelovanja i komunikacije u Hrvatskoj", priopćio je danas ministar.

No, predsjednik Foruma mladih, SDP-ov zastupnik Davor Bernardić, začuđen je što Milinović sada reagira i pita se zašto to radi s obzirom da se SDP ogradio od toga još prošli tjedan, čim je u regionalnom izdanju Večernjeg lista objavljen članak o poruci. Poruka je također, nakon reakcije novinara tog lista koji im je dometnuo da je problematična, uklonjena. Medijima, doduše u Slatini, je odaslano priopćenje iz SDP-a u kojem su ogorčeni na zlonamjerno izvještavanje o događaju, izražavaju neslaganje s takvim porukama i na neki način daju do znanja da nisu ni odgovorni za tu poruku, pošto ju je, tvrde, napisao građanin.

Slučajni, građanski poziv na likvidaciju

"Na štandu su, naime, poruke ispisivali građani ili aktivisti kojima bi građani rekli što da napišu. Ispisana je ta sporna poruka, koja je maknuta nakon što je svrnuta pozornost na nju, no ne prije nego što su ju registrirali mediji. I mi smo bili zgroženi s tom porukom pa smo poslali ispriku i demantij oko toga. Reagirali smo taj dan jer osuđujemo takav način komunikacije, on je u protivnosti s načelima naše stranke", kaže Bernardić. A demantij i isprika koji su odaslani u petak redakcijama išli su ovako:

U prvom redu demantij, isprika više-manje, jer poziv na likvidaciju "nije bio dio akcije"

"U povodu članka objavljenog u tiskanom izdanju i na internet stranici Večernjem lista u petak, 6. veljače, odnosno u subotu, 7. veljače (regionalno izdanje Podravina - Bilogora) pod naslovom Mladi ministru poručili da ga 'treba ubiti' želimo se jasno ograditi kako od naslova tako i od pojedinih navoda u članku.

Naime, demantiramo da je FM SDP-a Slatina poručila, izrekla ili napisala da 'ministra zdravstva treba ubiti' što bi se dalo zaključiti iz opreme teksta. Naime, u uličnoj akciji pod nazivom 'Hrvatsko zdravstvo je bolesno', Forum mladih dijelio je građanima post-it papire na koje su upisivali svoje poruke za ministra. Jedan od građana napisao je spornu i neprimjerenu poruku te ju nalijepio uz ostale poruke, na što nas je upozorio upravo novinar vašeg lista Dragutin Šantoši uz opasku da bi 'moglo biti problema'. Poruka je isti tren , čemu je novinar Šantoši svjedočio, uklonjena i stoga ne stoji tvrdnja 'kako u njoj nismo vidjeli ništa neprimjereno'. Nažalost, o upućenosti novinara govori i činjenica nepoznavanja osnovnih podataka o kojima piše jer nije ministar ZDRAVKO MILINOVIĆ već DARKO MILINOVIĆ.

Forum mladih SDP-a ogorčen je takvim naslovom, ali i zlonamjernim izvještavanjem kojim je obezvrijeđena cijela naša akcija zbog jednog neprimjerenog komentara koji, što je novinar dobro znao, ni na koji način nije bio dio akcije i koji je uklonjen čim smo na njega upozoreni", stoji u demantiju SDP-a od petka, poslanom tvrdi Gordana Grbić iz Kampe dopisništvima medija u Slatini, Vjesniku, Večernjem i slično, a ostale medije nisu htjeli alarmirati. Demantij je i objavljen u petak u večernjim satima na web stranicama Večernjeg lista.

Bernardić pretpostavlja da je Milinoviću sada "sinulo" poslati priopćenje kako bi napravio diverziju od priče o propasti drugog mirovinskog stupa. Je li ovaj pravovremeni demantij bio dovoljan da bi SDP poručio da zapravo nisu mišljenja da Milinovića treba ubiti i dovoljna odšteta za Milinovićeve duševne boli nanasene na njihovom štandu, prosudite sami.

A.B.
Foto: Index

Pročitajte više