Ministarsko pranje mozga: Ne prosvjedujte, štetite turizmu i investicijama

MINISTAR turizma Damir Bajs kazao je danas da se strani novinari raspituju je li Hrvatska sigurna za dolazak gostiju, nakon slika sukoba prosvjednika i policije koje su obišle svijet.

"Nema mnogo upita stranih novinara i nadamo se da će tako ostati. Daleko smo od Grčke i situacija nije alarmantna. Nadamo se da će tako i ostati", poručio je ministar.

Bajs je pojasnio kako ne misli na mirne prosvjede koji su svakodnevna pojava i u zemljama koje su nam izravna turistička konkurencija.

"Mirni javni prosvjedi da, ali ne barbarizmu, huliganizmu i ozljeđivanju ljudi", dodao je.

Da su prosvjedi za Hrvatsku opasni i štetni, upregnuo se danas uvjeriti javnost i ministar za investicije Ivan Domagoj Milošević. On je novinare pozvao na brifing i kazao im da prosvjedi u kojima dolazi do sukoba s policijom jako loše utječu na investicijsku klimu. Kako Milošević tvrdi, ulagači su konačno prepoznali hrvatsku borbu protiv korupcije, a uskoro ulazimo i u EU. Sve to, kaže, prosvjedi bi mogli usporiti.

Prema Bajsu i Miloševiću, Hrvatska kao da trenutno nema nijednog problema osim tisuću prosvjednika koji sve mirnije izražavaju svoje stavove. Da prosvjedi stanu, ako je vjerovati Miloševiću i Bajsu, došlo bi do vala novih investicija, a turisti bi sezonu otvarali pred Uskrs i zatvarali oko Božića.  Vlada na više ministarskih frontova očito pokušava proturiti tezu da će se ekonomija teško oporaviti ako građani na ulici nastave tražiti da ta ista Vlada odstupi.

Prosvjednici pušu u drugi rog: hoće, čim se vi maknete s Markovog trga.

Pročitajte više