Ministarstvo daje 1.4 milijuna eura za starije i osobe s invaliditetom u Splitu

Ilustracija: Milan Sabic/PIXSELL

Nešto više od 1,4 milijuna eura bespovratnih sredstava za provedbu projekta podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom osiguralo je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, doznaje se u uredu Grada Splita.

Na taj je način odobreno financiranje projekta "Zaželi sretniju starost 4", koji je u rujnu prošle godine prijavljen na "Poziv Zaželi - prevencija institucionalizacije unutar Europskog socijalnog fonda plus".

Projekt predstavlja nastavak tri prethodno uspješno provedena projekta "Zaželi sretniju starost", čime je osiguran kontinuitet u pružanju izvaninstitucionalnih usluga najranjivijim članovima društva.

Zapošljavanje 30 teže zapošljivih osoba

Projektom će se pružati usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu za 180 starijih osoba i osoba s invaliditetom, kako bi se povećala kvaliteta njihovih života i društvena uključenost.

To će se postići zapošljavanjem 30 teže zapošljivih osoba, čime će se utjecati i na ublažavanje posljedica dugotrajne nezaposlenosti tih osoba.

"Promiče se uključivanje ranjivih skupina u društvenu zajednicu, unaprjeđuje se i jača izvaninstitucionalna skrb te osvješćuje potreba za društvenim angažmanom. Projekt će dodatno omogućiti Splitu standardiziranje socijalnih usluga, kao i razvoj planova pružanja budućih socijalnih usluga. Grad će objaviti javni poziv za iskaz interesa za korištenje potpore i podrške", ističe se.

Projekt će trajati 36 mjeseci. bespovratna sredstva osigurala je Razvojna agencija Split – RaST d.o.o.

Pročitajte više