Ministarstvo: Među mrtvim studenticama u nesreći u Španjolskoj nema Hrvatica

Foto: FAH

PREMA informacijama španjolskog ministarstva unutarnjih poslova i tamošnjeg kriznog stožera među žrtvama autobusne nesreće u nedjelju ujutro u Kataloniji za sada nema hrvatskih državljana, doznaje se iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Trinaest studentica raznih nacionalnosti poginulo je u nedjelju u Freginalsu, blizu Amposte, 150 km južno od Barcelone kada se autobus kojim su se vraćale s tradicionalne svečanosti Las Fallas u Valenciji zabio u drugo vozilo.

Vlasti španjolske pokrajine Katalonije smanjile su broj žrtava na 13 s ranije javljenih 14 i dodale da su 44 osobe ozlijeđene, među kojima je tridesetak primljeno u bolnicu. Svih 56 putnika u autobusu bili su studenti katalonskih sveučilišta u okviru europskog programa razmjene Erasmusa, rekao je načelnik katalonske policije Jordi Jane na tiskovnoj konferenciji koju je prenosila televizija.

Identitet žrtava nije utvrđen


Identitet žrtava još nije potvrđen, ali sve su ženskog spola, rekao je izvor u pokrajinskoj vladi. U priopćenju se navodi da je 56 putnika autobusa bilo iz 19 zemalja.

Vlasti su potvrdile da su stupile u vezu s diplomatskim predstavništvima Njemačke, Bugarske, Francuske, Finske, Mađarske, Italije, Irske, Japana, Norveške, Nizozemske, Palestine, Perua, Poljske, Češke, Velike Britanije, Švedske, Švicarske, Novog Zelanda i Ukrajine.

Autobus je naglo skrenuo i prešao na suprotni kolnik autoceste te se pri punoj brzini frontalno sudario s drugim vozilom iz suprotnog smjera, u kojemu su vozač i suvozač ozlijeđeni. Vozač autobusa je preživio nesreću, a nalazi testova na alkohol i narkotike su negativni, priopćilo je ministarstvo pravosuđa.

Pročitajte više