Ministarstvo: Nitko od navijača nije posudio novac za jamčevinu, neki jesu za karte

Foto: Pixsell

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) priopćilo je večeras da je svim puštenim pripadnicima BBB-a u Grčkoj ponuđena novčana pomoć za povratak u Hrvatsku te mogućnost izvršenja uplate jamčevine uz kasniji povrat, no takva ponuda nije iskorištena.

Nastavno na odluku grčkog suda, kojom je na slobodu pušten 31 hrvatski državljanin (pripadnici navijačke skupine), danas je započeo postupak njihovog povratka u Hrvatsku, priopćio je MVEP.

Kako se navodi, sukladno naputku hrvatske vlade veleposlanstvu RH u Ateni, svima je ponuđena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku. Ujedno, ponuđena je i mogućnost izvršenja uplate jamčevine uz kasniji povrat, radi ubrzanja procedura, no takva ponuda nije iskorištena s obzirom na to da je jamčevina uplaćena putem odvjetnika navijača, dodaje se u priopćenju. 

MVEP je ustvrdio da je hrvatsko veleposlanstvo u Grčkoj dosad pružilo novčanu pomoć za potrebe kupnje avionskih karata i druge troškove radi povratka u RH za 14 hrvatskih državljana. "Ujedno je putni list izdan za njih šest", dodaje MVEP.

Vlada, MVEP i veleposlanstvo RH u Ateni prate situaciju vezanu uz preostale hrvatske državljane koji su pritvoreni u Grčkoj te će nastaviti komunikaciju na svim razinama s grčkim tijelima, naglašava se.

Pročitajte više